Su Üzerinde Yüzen Bir Pavyon: The Floating Island

Dertien12 ve OBBA, Belçika'da Kuzey Venedik olarak da bilinen Brugge tarafında tasarlanan The Floating Island, Orta Çağ'da şehrin güzel eski kesimini hala gösteren UNESCO Dünya Mirası olarak adlandırılan bir şehirde tasarlandı. Şehrin içinden geçen kanal, iyi korunmuş yapı ile birlikte, güzel manzaralar sunan Brugge'un eşsiz öğesidir.

0 1.507

Dertien12 ve OBBA, Belçika’da Kuzey Venedik olarak da bilinen Brugge tarafında tasarlanan The Floating Island, Orta Çağ’da şehrin güzel eski kesimini hala gösteren UNESCO Dünya Mirası olarak adlandırılan bir şehirde tasarlandı. Şehrin içinden geçen kanal, iyi korunmuş yapı ile birlikte, güzel manzaralar sunan Brugge’un eşsiz öğesidir.

Su üzerinde yüzen uzun aerodinamik biçimli bir pavyon olan The Floating Island’ı kurarak, kanalın katı sınırını bulanıklaştırmaya ve insanları su kenarına yönlendirmeye çalışır. Böylelikle, kanalın ziyaretçilerinin sadece ödünç alınmış bir sahne olarak değil, yürüyebileceği, dinlenebileceği ve tadını çıkarabileceği bir yer olarak planlanarak, ilişkilerini daha çok üç boyutta birleştirmeye çalışmaktadır.

Köşk, su, metal çerçeveler, güverte plakaları, metal sütunlar, sütunları bağlayan üst metal raylar ve rayları kucaklayan ip perdelerinden oluşan mekanlardan oluşmaktadır. Halat perdeleri ve gölgeleri aynı zamanda açılıp kapanmış gibi görünen belirsiz alanlar yaratır. Ayrıca, ışıklara ve rüzgarlara tepki veren perdeler ve gölgeler sınırlarını bulanıklaştırır, ziyaretçilerin tekrar tekrar açık mekan ve kapalı mekanda olmasını sağlar ve tekrar tanıdık manzaralar yaratır.

İnsanların sessizce dinlenebileceği doğrusal patikanın ortasında farklı şekiller ve çeşitli mekanlar vardır. Ziyaretçiler, eğimli halatlara yaslanarak güneşlenmenin keyfini çıkarabilir ya da gökyüzündeki bulutlara bakan geniş halatlı hamaklara oturabilirler. Buna ek olarak, kenarda oturabilir ve sessizce akan suyu dinleyerek streslerini dindirebilir, kitap okuyabilir veya tek başına dairesel alanda oturabilirler.

Bu şekilde The Floating Island, , vatandaşlara neşe ve yansıma zamanı verir ve onların eylemlerinin ve algılarının sınırlarını genişletir. Dahası, günlük yaşam ve sanat arasındaki sınırı bulanıklaştırır. Brugge’nin tanıdık manzaralarında sakin bir değişiklik yapar.

Proje Bilgisi:

Mimarlık Firmaları: Dertien12, OBBA
Yer: Brugge, Belçika
Mimarlar: Sojung Lee ve Sangjoon Kwak (OBBA), Tom Gantois (Dertien12)
Proje Ekibi: Hwangjong Yeo (OBBA), Jason Slabbynck (Dertien12)
Proje Yılı: 2018
Fotoğraflar: Kyungsub Shin
Üreticiler: Westland, Helix, Jason Bridging
Proje Adı: The Floating Island

Kaynak Arch2o
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.