Gehry Partners Tarafından Tasarlanan Instagram Ofisi

Instagram, çalışanlarının ve ziyaretçilerinin çeşitli stüdyolarla ve ses efektli stüdyolardan faydalanabileceği Frank Gehry'nin mimarlık firması tarafından tasarlanan New York'ta bir çalışma alanına taşındı.

0 3.290
Instagram, çalışanlarının ve ziyaretçilerinin çeşitli stüdyolarla ve ses efektli stüdyolardan faydalanabileceği Frank Gehry’nin mimarlık firması tarafından tasarlanan New York’ta bir çalışma alanına taşındı.

Görüntü paylaşım şirketi, 440 Broadway’in üst katlarını ele geçirdi. Eski Wanamaker’ın, ana şirketi Facebook’un da ofisleri bulunan Manhattan’ın Astor Place’ine yakın mağazası.

Ofisler San Francisco’daki genel merkezinin ardından Instagram’in ikinci büyük merkezi olarak hareket ediyor. 2010 yılında lanse edilen şirket, 2015 yılında üç çalışanla bir New York ofisi açtı ve şimdi daha fazla genişleme planlarıyla birlikte şehirde çalışan 290 kişi var.

“Sekiz yıl önce başladığımız zaman, küçük bir ofisteydik, biz büyüdükçe, zanaatın yaptığımız şeyin büyük bir parçası olduğunu fark etmeye başladık, sadece ürün üretmekle kalmayıp, yerimizi inşa ettik ve ekibimizi inşa ettik.”  demektedir Instagram’ın kurucusu Kevin Systrom.

Los Angeles merkezli Gehry Partners, ofislerin düzeninden ve yapısal elemanlarından sorumluydu ve şirket içi tasarım ekibiyle iç ve tesisatlarda çalıştı.

Geniş bir kat planı, yüksek tavanlar ve geniş pencerelerden yararlanan ekip, merkezi bir atriyum etrafında bir dizi alan yarattı. Bazı anlar şaşırtıcı bir şekilde fotoğraf fırsatları sunmayı amaçlamaktadır.

Girişte, Instagram yayınlarından dönen görseller ve uygulamanın 800 milyondan fazla kullanıcısı hikayesi sunan bir dijital tebrik duvarı var.

Koridor boyunca, görüldüğü açıya bağlı olarak renk değiştiren dikroik camdan yapılmış bir jeodezik kubbe bulunur. Kanopinin altındaki kullanıcı kontrollü aydınlatma ve hareketli koltuklar, burayı öz çekim için ideal bir nokta haline getiriyor.

Renkli bir gradyan ile kaplı bir duvar ve merdivenin yanında yeşil bir duvar da fotoğrafların arka planı olarak düşünülmüştür.

Kamusal alanlar, binanın her iki tarafında açık plan masa alanlarını birbirine bağlayan merkezi bir eksen boyunca yer almaktadır.

Merkezde, suyu kaplayan seçenekler ve 1930’ların Küba-Miami estetiğinden esinlenerek hazırlanan tezgah, şeftali rengi yüzeylerle dekore edilmiş Thirsty Flamingo adlı tamamen dolu bir bara kadar çeşitli seçenekler yer alıyor.

Bir kütüphane alanı, doğu ve batı uçlarındaki çalışma alanlarından uzakta, sessiz çalışma için tasarlanmıştır. Ses ve görüntülü röportajların kaydedilmesi için ses yalıtımlı stüdyo ile birlikte çeşitli özel toplantı alanları da sunulmaktadır.

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.