Belçika’da Arjaan de Feyter İmzalı Bir Avukatlık Bürosu Tasarımı

İç mimar Arjaan de Feyter, Belçika'nın Antwerp kentinde bir avukat için çelik, koyu ceviz ve koyu yeşil mermerden oluşan malzeme paletiyle bir ofis tasarladı.

0 3.180

Ofis, yakın zamanda yenilenmiş The Cubes adı verilen dört karışık yerleşim bloğundan birinde yer alıyor. Arjaan de Freyter, daha önce sıcak tonlu ahşap dolaplar ve pirinç bağlantı parçalarının hakim olduğu The Cubes içinde bir daire tasarlamıştı. İç mimar, aynı zamanda, The Distillery’nin eski bir binasını elden geçirerek, bir dizi tek renkli yaşam alanı tasarlamıştı. Bu müdahale, mimarın Hollandalı hukuk firması Deknudt Nelis için yeni bir çalışma alanı yaratmasını sağladı.

Şirket Brüksel ve Courtrai’nin yanı sıra üçüncü ofislerinin “otantiklik ve dürüstlük” duygusu uyandırmasını talep ediyordu. Ayrıca, çalışma alanının yakındaki Feyter’in kendi stüdyosuna da benzer bir estetiğe sahip olmasını istiyorlardı. “Atmosfer son derece önemliydi; sıcaklık, güven ve birlik ya da kararlılık ve profesyonellik yayan materyaller arıyorduk.Çelik, taş ve tahta gibi saf malzemelerin çabukluğuyla çabucak bu noktaya geldik.” diyorlar. İç mimar ve ekibi, önce personelin özel telefon görüşmeleri yapabildiği veya toplantı yapabileceği ofis içi kapalı odalar kurguladı. Cam ve karartılmış çelik panellerden bölme duvarlar oluşturmaya karar verildi ve kireç kaplamayla işlenmiş olan beyaz badanalı yüzeyler ile birlikte kullanılarak kontrast oluşturuldu. Koyu meşe kaplama, mutfak dolabını oluşturmak için kullanılırken, koyu yeşil mermerin geniş plakalarıyla büyük bir ada tezgah oluşturuldu. Mermer, aynı zamanda, tam boy bir depolama ünitesinin iç raflarının arka ve yan tablaları  için kullanılmış ve mekan koyu yeşil keten perdelerle tamamlanmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.