Zebra Desen ve Pembe Rengin Birleşiminden Tasarlanmış Bir Restoran

Renesa tarafından tasarlanan The Pink Zebra projesi, eskiden bir taş ocağı olarak bilinen büyük bir sanayi şehri olan Kanpur'daki en eski yapıların içinde yer alıyor. Kuzey Hindistan'daki bu restoran, İngiliz imparatorluğunun geçmiş zamanlarından Wes Anderson filmlerine kadar herşeye işaret ediyor.

0 2.949
Renesa tarafından tasarlanan The Pink Zebra projesi, eskiden bir taş ocağı olarak bilinen büyük bir sanayi şehri olan Kanpur’daki en eski yapıların içinde yer alıyor.

Kuzey Hindistan’daki bu restoran, İngiliz imparatorluğunun geçmiş zamanlarından Wes Anderson filmlerine kadar herşeye işaret ediyor. Tasarım teorilerinin bir karışımı olarak tanımlanan program, kenti dolduran karmaşık ve çelişkili mimariye cevap verir.

Renesa’nın The Pink Zebra olarak adlandırılan projesi Hindistan bayramı için tasarlandı. Eatery, müşterinin Wes Anderson filmlerine olan sevgisinden esinlenildi. İç mekan, Amerikan film yapımcısının simetri ve kısıtlı renk paletlerini kullanmasına ve bu durumun gerçeküstü, bağımsız bir dünyanın ifadesini veriyordu. Ancak, bu titiz mekânsal ideolojiyi kırmak için mimarlar, siyah-beyaz zebra çizgileriyle pembemsi tonlara yer verdiler.
Renesa,

En basit fikir, şehir halkına bağlanan ve çarpıcı bir renk paleti kullanarak farklı bir estetik mimari tarz yaratmaktı.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.