Depodan Fotoğraf Stüdyosuna

Sadie Snelson Mimarlık, Londra’da buluan bir depoyu fotoğrafçının ev ve stüdyosu şeklinde dönüştürmüştür.

0 2.399

Sadie Snelson Mimarlık; bisikletler için katlanmış şekilde çelik merdiven, bir asma kat ve duvara monte edilen depolama birimiyle planlamaya yaklaşmışlar. Proje bir fotoğrafçının çalışma ve yaşam yeri olacak şekildedir.

Ekip açık plan bir oturma odası oluşturmak amacıyla tüm bölme duvarları kaldırılmış ve zemin kısımları ışığı maksimum halde çift yükseklik alanları oluşturmaya çalıştırmışlar.

Tesisin genelinde kullanılan malzemeler binanın endüstriyel doğasını yansıtmak amacıyla tasarlanmıştır. Duvarları alçıyla bitirmekle beraber yapısal kirişleri ortaya çıkarmak amacıyla boyasız bırakılmış ve kaplanmamıştır. Yaşam alanlarında dolaşımı daha rahat hissettirmek amacıyla yağlanmış meşe parke tercih edilir. Kaynaklı çelik levhalardan yapılan merdiven çelik kolonlar ötesinde ve yaşam alanı üzerinde teşkil eden konsol birinci kat asma sistemle çözülmüştür. Tasarımcı Snelson “Yeni yapısal unsurları mümkün olduğunca mevcut biçimiyle koruyup, farklı olmak istedim” demiş. Beyaz döşeli mutfak ek katın altına konulmuştur.

Günümüzde depo dönüşümleri canlı çalışma alanları amacıyla popüler bir çözüm olmaya devam ediyor.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.