99 Kubbeli Bir Cami

Mayıs ayı itibariyle kullanıma açılacak olan Punchbowl Cami'nin mimarı, Angelo Candalepas, proje için Avustralya İslam Cemiyeti tarafından görevlendirilmiş

0 2.586

Avustralya’nın Sidney kentinde tasarlanan bu cami, 99 kubbesiyle şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Mayıs ayı itibariyle kullanıma açılacak olan Punchbowl Cami’nin mimarı, Angelo Candalepas, proje için Avustralya İslam Cemiyeti tarafından görevlendirilmiş. Caminin tüm kapıları sokağa açılacak şekilde tasarlanarak, her daim halkı kucaklayan bir yol izlenmesi hedeflenmiş. 99 Kubbe ile Allah’ın 99 ismine atıfta bulunulmuş.

Türkiye’den gelecek hattatlar önümüzdeki haftalarda kubbeyi Arapça isimlerle donatacaklar. Çizgiler ve hatlar genel olarak geleneksel Avustralya mimarisinin izlerini taşıyacak. Sidney’in yeni simgelerinden biri olacağına inanılan bu camide dikkat çeken bir diğer unsur ise, ağırlıklı olarak brüt beton kullanılıyor olması. Farklı ve cesur bir tasarımla karşı karşıya kaldığımız bu caminin fotoğraflarından bazıları: 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.