Mimarlık Öğrencilerinden Geçici Sahne Tasarımı: Brickell Sahnesi

Miami üniversitesindeki mimarlık öğrencileri, kentin Brickell Metro İstasyonu'nun altında turuncu direklerden oluşan bir performans mekanı inşa etti. Geçici Brickell Sahnesi, üniversiteden bir grup tarafından tasarlandı ve inşa edildi ve müzik, komedi ve şiir içeren çeşitli ücretsiz açık hava performanslarına ev sahipliği yaptı.

0 3.359
Miami üniversitesindeki mimarlık öğrencileri, kentin Brickell Metro İstasyonu’nun altında turuncu direklerden oluşan bir performans mekanı inşa etti.

Geçici Brickell Sahnesi, üniversiteden bir grup tarafından tasarlandı ve inşa edildi ve müzik, komedi ve şiir içeren çeşitli ücretsiz açık hava performanslarına ev sahipliği yaptı. Aynı renkteki kare bir tabana dikey olarak sabitlenmiş 1,001turuncu renkte boyalı çubuklardan oluşur. Kutuplar, üç taraftan merkeze doğru kademeli olarak azaltılarak bir sahne olarak kullanılmak üzere cephedeki üçgen bir alan bırakılır. Ekipten yapılan açıklamada, “Bu tasarım izleyicilerin dikkatini sanatçılar üzerine yoğunlaştıran ve herkes için görsel deneyimi artıran zorlanmış bir perspektif oluşturuyor” dedi. T şeklindeki direklere tutturulan ışıklar, yapıyı aydınlatmak ve gece performansların gerçekleşmesine izin vermek için kare tabanın önüne ve arkasına yerleştirildi. Ekip, “Açık hava yapısı, çeşitli ücretsiz interaktif performanslara ev sahipliği yapmak için yükseltilmiş bir sahne ve esnek oturma ile bir yer hissi yaratıyor” dedi. Sahne, 7-10 Aralık 2018 tarihleri ​​arasında gerçekleşen Art Basel fuarına ve daha geniş Miami sanat haftasına rastlamak üzere kuruldu.

Proje, kentteki parkların ve potansiyel toplama alanlarının yaratılması ve geliştirilmesini teşvik eden The Miami Foundation’ın Kamusal Alan Yarışması galibi oldu. Brickell Sahnesi, yükselen metro hatlarının altındaki doğrusal park olan Altı Çizgisi’ne (Underline) dönüşecek olan yere kuruldu.

 

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.