Üretimin Sanatla Harmanlanması: Afyon’daki Butik Peynir Fabrikası

Borusan Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın çiftçilik serüvenine adım atması ile ortaya çıkan bu eser, mimarlığın en göz dolduran etkinliklerinden biri olan WAF 2017'nin en iyi mimari yapıları arasında yerini almayı başardı.

0 2.958

Adını bulunduğu konumdan alan 38° 30°Çiftliğinde sıra dışı bir peynir fabrikası, sanat ve üretimin iç içe olabileceğini kanıtlar nitelikte. “Klasik” fabrika formunun tüm işlevselliğini dairesel bir üretim hattında maksimum verimle sağlıyor, tasarımı ve sunduğu avlulu tipoloji ile adeta kendini bir çeşit peynir müzesine dönüştürüyor.

Dairesel formdaki bu üretim hattı, ziyaretçisi ve personelinin peynir üretimini 360° gözlemleyebileceği bir ekran niteliği sağlıyor.

 

Üretim merkezinden çok üretim müzesini andıran bu başarılı yapıda kullanılan brüt beton, cam, doğal taşlar ve corten çeliğin mükemmel uyumu konum itibariyle doğayla iç içe olan tavrını hiç bozmamış aksine bir bütün oluşturmuş.

Satış biriminin bulunduğu ziyaretçi girişi sayesinde kucaklayıcı ve davetkar bir tavır sergilerken , yeşil alandandan oluşan iç avlu bu üretim müzesiyle ilgili bir merak uyandırmayı başarmış. Fabrikanın yeşil ile entegre olması fikri belli zamanlarda gerçekleştirilmesi mümkün olabilecek sanatsal etkinliklerin, tadım davetlerinin ve kokteyllerin düzenlenebileceği bahçe ihtiyacını en estetik biçimde karşılamış. Adeta , ziyaretçiler peynir üretimini izlerken personel için ise konfor olanakları yüksek, keyifli bir çalışma ortamı oluşması hedeflenmiş.

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.