Boca del Rio Kültür Merkezi

Jamapa Nehri'nin körfez ile buluştuğu noktada yer alan Boca del Rio Filarmoni Orkestra için tasarlanan konser binasının tasarımını ve uygulamasını Rojkind Arquitectos gerçekleştirmiş.

0 2.133

Jamapa Nehri’nin körfez ile buluştuğu noktada yer alan Boca del Rio Filarmoni Orkestra için tasarlanan konser binasının tasarımını ve uygulamasını Rojkind Arquitectos gerçekleştirmiş. Bölgeyi yeniden canlandırmak amacıyla tasarlanan bina, etrafındaki kayalıklardan referans alarak açısal duvarlarla bütüncül bir görüntü yakalanması hedeflenmiş. İç mekanda da brüt beton ve ahşap ağırlıklı yapı, binanın içi ve dışında da bir uyum yakalanması göz önüne alınarak tasarlanmış.

966 kişilik konser salonunun yanında kayıt stüdyosu, kütüphane, atölye mekanları ile sinema, tiyatro ve dans gösterileri için 150 kişi kapasiteli küçük bir salon da bulunuyor. Teras katında ise manzarası olan kafe ve restoran mevcut.

Projenin öne çıkmasının en önemli nedeni olarak; etrafındaki kayalıkların oluşturduğu silüetten referans alınmış keskin hatlı peyzajı gösterebiliriz! 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.