Mermerden Tasarlanan Bir Hoparlör: Senato

Pietre di Monitillo taş nesneleri koleksiyonunda yeni bir ürün tasarladı. Senato hoparlörü Senato Otel Milano ortaklığıyla doğdu ve Politecnico di Milano üniversitesinin yardımıyla geliştirilerek Milanese Oteli'nin ortak alanları için tamamen yenilenmiş bir ses sistemidir.

0 2.638
Pietre di Monitillo taş nesneleri koleksiyonunda yeni bir ürün tasarladı. Senato Hoparlörü, Senato Otel Milano ortaklığıyla doğdu ve Politecnico di Milano üniversitesinin yardımıyla geliştirilerek Milanese Oteli’nin ortak alanları için tamamen yenilenmiş bir ses sistemidir.

Pietre di Monitillo’nun hoparlörü, görünmeyen güzelliğini temsil etmek, soylu malzemelerle iyi sesin görkemine ağırlık vermek istemektedir. Mermer, kompaktlığı ve homojen kompozisyonu sayesinde ses dalgalarını yükseltmek için idealdir ve yapısal çürümeye duyarlı değildir. Metal malzeme keskin titreşimler sağlar. 

Mermer unsurların yanı sıra iç bileşenleri de farklı konfigürasyonlarda mevcuttur. Herhangi bir mermer disk bir levhadan kesilir ve elle bitirilir. Senato hoparlör, 20 cm’den 200 cm’ye kadar değişen çatı aralığında süspansiyon için çelik kablo hatları ve pirinç elemanlar ile birlikte gelir. Mermer, yüzeyinin inceliği, damarları ve renk tonları için her zaman takdir edilmiştir. ancak bu materyalin diğer sensörleri uyarmakta olduğu bilinmemektedir.

Şaşırtıcı bir şekilde mermer zaten XVII yüzyılda benzersiz müzik aletleri yaratmak için kullanılmıştır. Dönemin estetiğinde zengin süsleme gerekiyordu. En özgün deneysel müzik araştırması için mükemmel sesler üretmek üzere bu eşsiz taşın olanaklarını genişletmek ve geliştirmek için ayrıntılı oymalar ve kesimler geliştirildi.

Bu özellikler çeşitli işçiliklerle birleştiğinde kırılmış veya absorbe edilecek olan ses enerjisinin kesirlerini belirler. Mermer gibi sert fakat cilalanmış bir malzeme, aynanın ışıkla yaptığı gibi, neredeyse tüm akustik ışınımı yansıtır. Aynı zamanda mermer de ses yalıtımı olarak düşünülür: Mermer yüksek özgün ağırlığı sayesinde ses dalgalarını saptırır. Doğru kalıplandığında mermer, sağlam araştırma dünyasındaki ilginç uygulamalara müsait hale gelir. Doğal kökeninden dolayı, her mermer döşeme farklı ve benzersizdir ve bu taşı en şaşırtıcı şekilde rezonansa kavuşturabilir. Her kesim sesi, kendi kökenlerini anlatabildiği hikaye gibi kendine has ve benzersiz olabilir.


Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.