Bangkok’ta Esnek Konutlar Konulu Öğrenci Çalışması; ‘Space Scholarship’

Fabrica - İtalya treviso merkezli iletişim araştırma merkezi- , Bangkok'ta özel deneyimler için yer oluşturulabilecek esnek konutlar üzerine bir çalışmaya destek oldu.

0 4.109

Çeşitli  kültürlerden gelen ve eskiden maddi sıkıntılar yaşayan hem erkek hem de kadınlardan oluşan yedi öğrenciye, iletişim ve insan ilişkilerini geliştirerek yaşamak ve çalışmak için bir mekan olarak ‘space scholarship (boşluk bilgisi)’ anlatılmış ve bir proje geliştirmeleri istenmiş. Çalışma; öğrencilere tasarım öğretisi, sorumluluk, bağımsızlık ve ev olma hissini kavratmayı amaçlıyor.

Space scholarship;  Tayland’da lider bir konut geliştiricisi AP public company limited tarafından başlatılan kurumsal sosyal sorumluluk girişiminin bir parçasını oluşturuyor. Aynı zamanda çalışma Bangkok’taki birkaç apartman dairesinin iç şemasını tasarlamak amaçlı başlatılmış. Firma, birlikte yaşama felsefesi hakkında geniş çaplı araştırmalar yapmış ve çeşitli ölçekler, ayrıntılar, malzemeler ve renkler yoluyla ‘toplumsal örtüşme’ fikrini yansıtmaya karar vermiş. Esneklik ve işlevsellik aynı zamanda genel tasarım düşüncesinin önemli noktalarını temsil ediyor. Apartman içi iki farklı şekilde işleyebiliyor; öğrencilerin birlikte yemek yemeyi, sohbet etmeyi ya da mahremiyet eğitimini öğrenmelerine bağlı olarak açık olarak veya kapalı olarak kullanımı üzerine. Boş alanların verimli kullanılması, gizli depolama sistemleri, taşınabilir ve uyarlanabilir unsurlar ve pratik mobilyalar, öğrencilerin organize bir daire tasarlamasına oldukça yardımcı olmuş. Çok amaçlı, modüler elemanlardan faydalanan öğrenciler,  küçük alanları değerlendirerek mekandan maksimum verim almayı başarmışlar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.