Apple Park Ziyaretçi Merkezi

Foster + Partners tarafından Apple'ın yeni California merkez ofisinin bir parçası olarak tasarlanan ziyaretçi merkezi, ilk konuklarını ağırladı. Cupertino Tantau Caddesi'ndeki merkez, 17 Kasım 2017 Cuma günü kapılarını açtı. 

0 2.413
Foster + Partners tarafından Apple’ın yeni California merkez ofisinin bir parçası olarak tasarlanan ziyaretçi merkezi, ilk konuklarını ağırladı.

Cupertino Tantau Caddesi’ndeki merkez, 17 Kasım 2017 Cuma günü kapılarını açtı. Ziyaretçi merkezi, her iki tarafın açık oturma alanlarını örtmek için şeffaf bir cephenin üzerinden yelken açan ince bir karbon teli çatısına sahiptir. Alt kısmında kereste bulunur; üstte ise ince karbon fiber kanatlarla gölgeli geniş bir çatı terası peyzajlı parkta manzaralar sunar. Panoramik manzara, bu yılın başında tamamlanan Foster + Partners’ın ofis binasını da içeriyor. Büyük ofis binasındaki bazı özellikler, ziyaretçinin merkezinde, kuvars taş merdivenleri ve mermer kafe tezgahı da dahil olmak üzere çoğaltılıyor.

Foster + Partners, stüdyo Stefan Behling’in başkanı olarak “Fikir, ziyaretçilerin aynı ortamın paletinden ve Apple Park’ın zemininde, rahat bir ortamda Ring Binasında görülen titiz detaylardan keyif alacağı hassas bir pavyon yaratmaktı” dedi. Firma, 2010 yılında parkta çalışmalara başladı ve inşaat ilerlemeleri çok sayıda drone filminde çekildi. Park bu yıl aşamalı olarak tamamlanmaya devam ederken, genel tasarımına ve çalışma alanlarına verilen tepkiler toplandı.

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.