Çimento Fabrikasından Yaşam Alanına Dönüşüm

3100 metrekarelik, 1.Dünya Savaşı sırasında inşa edilen çimento fabrikasının ev ve stüdyoya dönüşen hikayesinin mimarı; Ricardo Bofill. 

0 1.722

Barselona’da, 3100 metrekarelik, 1.Dünya Savaşı sırasında inşa edilen çimento fabrikasının ev ve stüdyoya dönüşen hikayesinin mimarı; Ricardo Bofill. Fabrikanın o soğuk havasını, yüksek tavanını kırabilmeyi başarmış bir mimar Ricardo Bofill. Fabrika terkedilmiş halinden kurtarıp stüdyo konut haline dönüştüren bu hikayeye daha yakından bakalım:

Bofill öncelikle, bir dizi yapıdan oluşan fabrikada bazı bölümlerin yıkılması şeklinde bir karar almış. Bu noktada amacı; gizli odaları ortaya çıkarmak, yapının farklı kısımları arasında yeni ilişkiler kurmak ve silo gibi betonla dolu kullanılmayan alanları değerlendirmek. Bofill ayrıca yapı ve doğa ilişkisini de sağlamak amacıyla hem çatıda hem mekanın içinde yeşil alanlar yaratmış. Kullanılan iç mekan donatılarına bakılırsa, “fabrika” soğukluğundan eser yok. İşte fotoğraflarıyla bu dönüşüm hikayesi: 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.