18. Yüzyılda Yapılan Viyana’daki Bir Mahzen’de Yeni Bir Tasarım; ‘Krypt’

Avusturya'nın Viyana kentinde 18. yüzyılın sonlarında inşa edilen bir binanın restorasyonu yapılırken zemine giden bir merdiven bulundu. Yaklaşık 12 metre derinliğe inen merdiven 250 metrekarelik yeni bir mahzene açılıyordu.

0 3.559

Tarih araştırmacıları binayı inceledikten sonra,  mahzenin Viyana’da Joe Zawinul veya Fatty George isimleriyle temsil edilen bir dönemde 50’li ve 60’lı yıllarda yarı yasal bir mekan olarak kullanıldığı keşfedildi. Mimarlık firması Büro KLK, müvekkilinin mekanı hayata döndürmesi için görevlendirmesi üzerine mekanı modern bir yeraltı barına dönüştürmek için çalışmaya başladı.

Dar bir giriş kapısı, ilk bodrum katına ulaşıyor ve orijinal duvarlar ziyaretçilerini karşılıyor. Aydınlatmalı bir ahşap merdivene, taş kemerlerin ortaya çıktığı 7 metre uzunluğunda başka bir merdivenle ulaşılıyor. Mekanın iç kısmında çeşitli oymalar, gizli bir kabin, Viyana’daki en küçük sanat galerisi ve ana mekanı çevreleyen gizli koridorlar bulunuyor. Bar alanında, tüm ekipman ve aletler beton zemin plakası üzerine ve doğrudan yük taşıyan karkas üzerine yerleştirilmiş. Havalandırma boruları ise mekan içinde bir vurgu öğesi olarak kullanılmış. Bar boyunca yer alan beton zemin plakası, İtalyan nero marquina mermeri tabakasıyla kaplanmış. Konuklar için çok ve çeşitli sayıda oturma seçenekleri bulunuyor. Koridorların içinde koyu renkli deri kanepeler, perdeler tarafından gizlenmiş koyu renkli bir oda içinde bulunuyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.