FA Evi

İç mekanla doğal çevrenin arasındaki sınırları kaldırmak adına cam duvarlarla tasarlanmış bir ev: FA Evi Kanada'da bulunuyor.

0 2.446

Kanada’da bir çam ormanının içine gizlenmiş olan FA Evi, bir çocuk masalından çıkmışa benzeyen etkileyici bir yapı. Mimar Jean Verville opak ve saydam arasındaki karşıtlığı kullanarak, dev boyutlu konik çam ağacı gibi yükselerek tasarımın düşsel havasını yoğunlaştıran bir grafik bileşim elde etmiş.

Genç bir çift ve iki çocuk için tasarlanan bu eve, klasik aile kavramını ve ailenin özgün yaşamını yeniden ele alıp farklı bir yorum getirmiş tasarımcılar. Tasarım sürecinde, kullanıcılarla yakın işbirliği ve ailedeki oldukça şenlikli ebeveyn çocuk ilişkileri, mimara, kendi gerçekliklerini yaşamaları için onlara yeni bir mekan tasarlama konusunda güç vermiş ve mimar bu gücü oldukça başarılı bir şekilde uygulamaya koyabilmiş.

Merdivenin yerleşimi zemin katı tanımlarken, iki evin asılı mekanlarına giriş biçimini de belirliyor. Önce küçükler; büyülü mekanlarına giriş biçimini de belirtiyor. Önce küçükler; büyülü ormanın neredeyse içinde duran büyük bir ranza, arkadaşlarla birlikte fantastik geceleri bekliyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.