Bir Geri Dönüşüm Mucizesi: Kağıttan Çiçekler

Sanatçı Kate Kato, doğadan ilham aldığı bitkileri, böcekleri atık kağıtlardan heykele dönüştürerek yaratıcı bir işe imza atıyor.

0 3.329

Son zamanlarda kuru çiçek, kağıt çiçek, bitki vs. çılgınlığı boy gösteriyor herkes tarafından. Modern çağın insanı yaşam alanlarına bir parça doğal bir görüntü katmak adına “çiçek-bitki çılgınlığına” düşmüş durumda. Bununla beraber alternatif birçok fikir ortaya çıkıyor tabi ki. Kağıttan çiçekler, keçeden çiçekler, gazete kağıdından çiçekler gibi birçok farklı yaratıcı fikirlerle yaşamlarımıza renk katmaya çalışıyoruz. Sanatçı Kate Kato da çocukluğundan beri botanik çizimleri yapıyor, çiçeklerle ilgileniyor. Onu bu noktada farklı kılan şey ise; atık kağıtları kullanarak doğadan esinlediği heykelleri yapması. Kate Kato işini şu şekilde tanımlıyor:

“Yaptığım şeyler benim için çok nostaljik. Her defasında beni çocukluğuma geri götürüyor ve bu hatıralar yaratıcılığım için katalizör etkisinde (…) İnsanların kullandığım malzemenin nereden geldiğini görmeleri hoşuma gidiyor.” 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.