Mağara Evlerinin Fütüristik Otellere Dönüşümü: Santorini Holiday Home

Yunanistan'daki Firostefani köyünde, Santorini merkezli Kapsimalis Architects iki mağara evini lüks bir tatil evine dönüştürdü.

0 4.413
Yunanistan’daki Firostefani köyünde, Santorini merkezli Kapsimalis Architects iki mağara evini Santorini Holiday Home adında lüks bir tatil evine dönüştürdü.

Her biri katmanlı havuzlara ve paylaşılabilen veya özel yapılabilen açık alana sahip komşu tatil evleri, onları volkanik manzara ile bütünleştiren bir tarzda tasarlanmıştır. Evler, bölgenin ortak kübist mimari formlarını takip ederken, Kapsimalis Architects iç mekan tasarımında zıt yönlerini uygulamıştır. 110 metrekarelik bir arsa olan sol ev, keskin çizgileri pürüzsüz eğrilerle harmanlayan, minimal bir alan sunuyor. Bu alan toprak tonlarıyla renklendirilmiş ve sahile bakan açık alanın her odasında giderek daha koyu renkte tasarlanmıştır.

İkinci ev için 70 metrekarelik daha küçük bir alan kullanılmış ve fütüristik bir metal kaplama alanı ve gri bir alan haline getirilmiştir. Dikdörtgen planlı bir ışıklık, havuzun alt kısmını yer alır; suyun içinden suyla yansıyan doğal ışığın odayı doldurmasına ve renkli bir ayna, iç yan duvarlara parmak izi yaratan renkli ışıklarla inşa edilmiş olmasına izin verir.

Evler çeşitli oranlarda ve birincil şekillerde, mermer ve ahşaptan yapılmış mobilyalarla tamamlanır. Karanlık iç mekan ile avludaki yoğun ışık hissi arasında bir antitez oluşturur. İkinci evin farklı yaklaşımının ana fikri, eski mağarayı, alanın sınırlarını zorlamaya çalışarak, fütüristik, yenilikçi bir yere dönüştürmektir.  

Aynadaki ışık ve renk efektleri, optik yanılsamalar yaratır ve sadece hayal gücünün bir ürünü olan parlak dairesel ve dikdörtgen delikler oluşturur. Zemin, mağaranın önceden var olan bölümünün dokusunu güçlendiren açık gri mermerden yapılmıştır.

Kaynak Ignant
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.