Doğanın ve Renklerin Uyumunu Sağlayan Bir Cafe: Madero

Bu opak küp, Guatemala şehrindeki trafiğini en yoğun karayollarından birinin yanında yer alan Madero, mimar Taller Ken tarafından tasarlanan bir dinlenme tesisi.

0 3.228
Bu opak küp, Guatemala şehrindeki trafiğini en yoğun karayollarından birinin yanında yer alan Madero, mimar Taller Ken tarafından tasarlanan bir dinlenme tesisi.

Proje, kullanıcıyı rahat ve çevrenin doğasıyla olan ilişkilerini yeniden düşünmeye teşvik eder. Buna karşılık, iç mekan dokuları ve renkleri ve bitkileriyle birlikte tropik bir hava olarak tasarlandı. Bir çeşit sera olarak işlev gören orta alan, pasif soğutma ile tamamlanan çatı pencereleri ile aydınlatılır. Çatıdaki yağmur suyu dev mavi tanklarda toplanmakta ve tropikal ekimi korumak için kullanılmaktadır.

İç mekana sürdürülebilir yaklaşım, hem teknik unsurları, hem de yapılan çevreyi doğal ile harmanlamak hakkında ileriye dönük düşünmektir. El yapımı fayansların çeşitli tonlarında yeşil ve kırmızı renkler ile patladığı endüstriyel bir alana ve tropikal bitki örtüsüne benzetildi. Parlak renkte olan mobilyalar, binanın iç tasarımında kullanılan arabalarla kontrast oluşturuyor.

Beş metre uzunluğunda palmiye ağaçları ve Musgo (veya İspanyol Yosunu) kaplı ışıkları içeren proje boyunca doğal bitki örtüsünün kullanılması, dikey açığa çıkartılmış yapısal ve sıhhi tesisat unsurlarının soğuk tonuyla iltifatlandırılmıştır. Bu, bir tür yüksek seviyede bir doğa duygusu üretir. Alan, bir endüstriyel depo veya fabrika gibi basittir ve verimlidir; ancak mobilya ve diğer tasarım öğelerinin eklenmesiyle kusurlu da yapılmıştır.

Açık çatı sistemi ve sıhhi tesisat, yüksek çatı pencereleri ile birlikte, iç-dış sınırları ile oynamakta, gizlenmiş fakat gizlenmemiş bir alan sağlanmaktadır – salonun ortasındaki veranda mobilyaları tarafından vurgulanan bir nokta. Aynı zamanda, aydınlatma armatürlerini perdeleyen tropikal bitki örtüsü, otomobil içindeki ifadesini bulurken, renklerin plastikleşmesini ve doğal ve yapılı bir çevrenin harmanlanmasını vurgular.

Kaynak Arch2O
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.