Çin’de Eski Bir Apartman Dairesinde Yeni Bir Tasarım; Pause Cafe

Mimarlık firması FANAF, Çin'in Nanjing kentinde bir 1980'li yıllarda inşa edilen bir apartmanda yeni bir kafe olan Pause Cafe'yi tamamladı.

0 5.510

Mimarlık firması FANAF, Çin’in Nanjing kentinde bir 1980’li yıllarda inşa edilen  bir apartmanda yeni bir kafe olan Pause Cafe’yi tamamladı.

Kafe, hem yerel hem de uluslararası öğrencilerin eğitim gördüğü ilçe çevresinde Nanjing Üniversitesi yakınlarında bir bölgede bulunuyor. Bina merdivenlerinden yukarı çıkıldıktan sonra, kapalı bir ahşap giydirme ve siyah bir girişle iç mekana ulaşılıyor. Siyah ve bambu teması kafenin iç kısmında, kalın bir ahşap tezgah, zemin ve oturma ile uygulanmış. Mat siyah dolaplar ve raflar, mekanın diğer tarafındaki siyah tahta duvara ve bar sandalyelerine referans niteliğinde.

Servis tezgahının üzerinde asılı olan özel üretim avizeler, bambudan yapılmış, uçları aydınlatılmış sanatsal bir iç mekan öğesi. Bar masasından köşeyi dönünce, duvar boyunca uzanan sabit bir tezgah ve küçük masalar bulunan rahat bir oturma alanı müşterilerin karşısına çıkıyor.Katlanır siyah çerçeveli cam kapılar, kafenin önündeki verandaya kadar uzanan sabit tezgahla küçük bir açık alana kadar açılabiliyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.