Avustralya’da Gemi Penceresi Konseptli Bir Tasarım; Cirqua Apartments

BKK Mimarlık, kısa bir süre önce Melbourne, Avustralya'nın hemen dışında bir yerleşim bölgesi olan Ivanhoe'da  Cirqua Apartments'ı  tasarımını gerçekleştirdi.

0 4.694

BKK Mimarlık, kısa bir süre önce Melbourne, Avustralya’nın hemen dışında bir yerleşim bölgesi olan Ivanhoe’da  Cirqua Apartments’ı  tasarımını gerçekleştirdi.

Dairenin sokağa bakan cephesi, gemi pencerelerini andıran büyük dairesel pencereler ile yıpranmış tuğla ve metalden oluşuyor.  Binanın girişinde duvarları ve tavanları örten ahşap çıtalar bulunurken, iç mekanda dairesel elemanlara da rastlıyoruz. Örneğin koridorda  tasarımcıların tek bir ampulün ışığını yansıtacak şekilde tavana monte edilmiş diskler kullandıkları görülüyor.

 

Bina, 42 daireden oluşuyor ve bu dairelerin  38’inde benzersiz bir düzen var. Oturma odası çevrenin çatı manzarasını sunan geniş pencerenin yanında yer alıyor. Oturma odasının hemen yanında, küçük bir balkona giriş sağlayan bir kapı bulunuyor. Mutfak, yemek odasını ve dolapları bir duvarını ayıran minimal bir ada ve onu tamamlayan beyaz dolaplarla tasarlanmış. Banyoda, yuvarlak biçimli seramiklerden oluşan  duvar , yuvarlak bir ayna ve siyah vurgular modern  iç mekanı tamamlamak amacıyla bir araya getirilen öğeler.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.