Kinetik Heykelle Dans Performansı: 2047 Apologue

WHITEvoid, Kinetic Lights ve yönetmen Zhang Yimou işbirliğiyle yapılan dans performansı, geleneksel Çin halk sanatını son teknoloji ile birleştiriyor.

WHITEvoid, Kinetic Lights ve yönetmen Zhang Yimou işbirliğiyle yapılan 2047 APOLOGUE dans performansı, geleneksel Çin halk sanatını son teknoloji ile birleştiriyor.

Video, geleneksel Çin sanatı, müzik ve dansını lazerler, robotlar ve dronlar gibi modern teknolojileri bir araya getiren sekiz hareketten biri olan Weaving Machine başlıklı son bölümün bir tanıtımı. Zhang Yimou’nun konsept performansı geleneksel ve modern teknolojinin 21. yüzyılda yaşamı ne kadar ele geçirdiğini yorumlamayı amaçlıyor.Bu özel bölüm için sahnede, WHITEvoid tarafından tasarlanan ve üretilen 640 kinetik LED küresiyle birlikte eski bir Çin dokuma makinesini bulunuyor. Kinetik sistem şık bir dalgayla hareketiyle birlikte yaydığı ışıklar altında dans eden bir dansçı ile etkileşime giriyor. Bölüm boyunca kinetik sistemin hem deseni hem de rengi değişiyor.Performans, geçen Haziran’da Pekin’de Sahne Sanatları Ulusal Merkezi’nde gerçekleştirildi ve 2018 boyunca Çin’i gezecek.

 

Kaynak Prosthetic Knowledge
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.