Retro-Fütüristik Bir Ev: Gumpha House

Hindistan Nashik'te, mimar Shailesh Devi ve ekibi Within N Without'un tasarladığı Gumpha House; kent yaşamı ve doğa arasında giderek büyüyen uçuruma köprü olmayı amaçlıyor.

0 3.098
Hindistan Nashik’te, mimar Shailesh Devi ve ekibi Within N Without’un tasarladığı Gumpha House; kent yaşamı ve doğa arasında giderek büyüyen uçuruma köprü olmayı amaçlıyor. Organik formları ve ışık-gölge oyunu projede psikolojik bir sığınma imkanı sunuyor.

Gumpha House, Shailesh Devi’ye göre, ziyaretçiyi gökyüzü ile yeryüzü ve ışık ile karanlık arasındaki beklenmedik bir yolculuğa çıkarıyor. Nitekim dalgalı çizgileri ve küçük geçitleri ile ev, sizi sürekli olarak keşif yolculuğuna götüren canlı bir organizmayı andırıyor. Taş duvarlı ve minimal tasarım çizgileri olan, bir ilkel mimarisi olan evin temel özelliği, bireyin kendi özüyle insan olarak iç barışlarıyla yeniden bağlanmasını amaçlıyor.

İç mekanlar içgüdüsel düşüncelere sahipken, dış mekanlar sizi çevrenin manzarasına sunarak hem insanın neşeli ve huzurlu özünü çekiyor, hem de yoğun bir deneyim yaşatıyor; bu da sizi şehre bıraktığınız zamana göre daha zengin yapıyor.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.