Isamu Noguchi’nin “Oyuncakları”

San Francisco Modern Sanatlar Müzesi'ndeki "Noguchi's Playscapes" sergisinde, Isamu Noguchi'nin oyun alanları için hazırladığı tasarımlar müze ziyaretçileriyle buluşuyor.

0 1.586

Isamu Noguchi'nin "Oyuncakları"

1976 yılında inşa edilen ve kısa bir süre önce Herman Miller Cares tarafından restore edilen “Atlanta’s Playscapes”, Amerika’da Isamu Noguchi tarafından tasarlanmış tek oyun alanı olma özelliğini taşıyor. Otuz yıl önce hayatını kaybeden Noguchi’nin oyuncaklar ve oyun alanları üzerine olan tasarımları, günümüz modern mekanları için tasarımcılara ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Noguchi’nin oyun alanları üzerine gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar, geçtiğimiz Temmuz ayından beri San Francisco Modern Sanatlar Müzesi’nde sergileniyor. İlk olarak Meksika’da ziyarete açılan “Noguchi’s Playscapes” sergisi, 1970 EXPO Birleşik Devletler Pavyonu’ndan, Hawaii’deki Ala Moana Park için tasarlanmış oyuncaklara kadar sanatçının birçok projesine ait modelleri, fotoğrafları ve eskiz çalışmalarını barındırıyor. Fundacíon Olga y Rufino Tamayo ve The Noguchi Museum, serginin ortakları olarak öne çıkan isimler.

Noguchi’s Playscapes, Kasım’ın son haftasına kadar San Francisco’da sergilenmeye devam edecek.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.