Hizmet olarak ‘akıllı ev’

0 1.719

Britanyalı akıllı ev şirketi Hive, ABD’de yeni bir abonelik hizmeti sunuyor. Pakete abone olan müşteriler her bir cihaz için ayrı ayrı para ödemek zorunda kalmayacak. “Welcome Home” (Eve Hoş Geldin) adlı hizmetin üç farklı versiyonu bulunuyor: başlangıç, standart ve premium. Başlangıç paketinde bir Hive Hub (merkez ünite) cihazları el ile kapatmak için Active Plug, iki LED Active ampul ve iki pencere ya da kapı sensörü bulunuyor. Bu pakete ayda 9,99 Dolar’a abone olunabiliyor. Abonelik hizmeti ayrıca Birleşik Krallık’ta ayda 5,99 Sterlin’e de kullanılabiliyor.

Standart paket müşterileri tüm bunların yanında bir Active termostat, hareket sensörü, bir tane daha Active Plug ve iki tane daha Active ampul alıyor. Bu hizmetin bedeli ise ayda 24,99 Dolar. Son olarak premium pakette ikinci bir termostat, hareket sensörü, fazladan iki Active Plug, dört Active ampul ve iki tane daha pencere ya da kapı sensörü, ayda 39,99 Dolar’a sunuluyor.

İki yıl taahhüt

Servisin iki yıl taahhüt mecburiyeti var ve erken iptal edenlerden ekstra ücret talep ediliyor. Gelecekte daha geniş seçenekleri ve daha farklı cihazları bulunan yeni planlar da kullanıma sunulacak. Hive ayrıca üçüncü parti ürünlerle sınırlı bir entegrasyon da planlıyor.

ABD’de daha az bilinen Hive, Birleşik Krallık’ta 300 binin üzerinde müşteriye sahip. Britanya’nın en büyük enerji şirketlerinden birisi olan British Gas tarafından işletilen Hive, ülkede bazı doğal gaz ve elektrik paketleri ile birlikte de satışa sunuluyor.

Cihazlar için aylık ödeme yapmak çok yeni bir buluş değil ancak akıllı ev dünyasında bu yöntem çok daha faydalı olabilir. Aylık ödemelerle birlikte müşteriler daha sık yazılım ve hizmet güncellemeleri alabilir. Özellikle akıllı ev müşterilerinin ilk 12 aylık sürecin ardından güncelleme almakta zorlandığı göz önünde bulundurulduğunda bu yöntem çok daha önemli bir hale geliyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.