Küresel Konut Krizine Yerel Reaksiyonlar

0 2.015

All(zone) pahalı konut piyasası içinde genç orta sınıf ihtiyaçlarına cevap veren kolektif kullanımlı bir ev tasarladı. Sürdürülebilir bir hayat pratiği yaratmanın da mimarinin konusu olduğunu söyleyen ofis, Bangkok’taki yüksek kiralı konut piyasasına kolektif kullanımlı bir tasarımla cevap veriyor.

Şehrin konut stoğu genç kullanıcıların ihtiyaçlarına hem sunduğu yaşam pratiğiyle hem de yüksek kira oranlarıyla cevap veremezken diğer yandan da Bangkok’ta devam eden konut krizi birçok yüksek kiralı evin boş kalmasına sebep olmuş. All(zone), bakımsız ve terkedilmiş bu alanları genç nüfusun ihtiyaçlarına uygun bir tasarım önerisiyle kullanıcıları için kısa ve orta vadeli yaşam alanlarına dönüştürerek kurtarma çabasında.

Light House projesi kent yaşamını belirgin şekilde etkileyen bu sorun karşısında, 11,5 metrekarelik bir alanı Tayland’ın ılıman iklimine uygun olarak tasarlanan yarı geçirgen duvarlarla düzenliyor. Birimlerden oluşan hacim, çalışma ve yaşam alanı sunan bir odacık olarak belirlenmiş. Birimler kolaylıkla sökülüp tekrar kurulabiliyor. Modüler olarak çalışan bu odacıklar, yaratılan mekanın çoğalabilme potansiyelini de beraberinde getiriyor.

Zemini ve tavanı olan bir boşluk içinde kurulabilen birimler yeni gelişen barınma pratiğine bir cevap verme kaygısı taşıyor. Light House, geçirgen duvarlarıyla mevsim değişikliklerinin keskin bir şekilde gözlemlendiği iklimler için uygun olmasa da küresel konut krizine bir çözüm getirme çabasında.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.