Klasik İç Mekana Modern Dokunuşlar

0 2.691
Dünyaca ünlü şef Alain Ducasse, dikkat çekici restoranları ile ünlüdür. 1980’li yıllarda Monte Carlo’nun Le Louis XV baş şefi olan Ducasse, ikonik restoranı için 2015’te restorasyona başlamış ve saygın ününü kaybetmeden iç mekanlarını iyileştirmiştir.

Patrick Jouin ve Sanjit Manku tarafından yeniden tasarlandı. Klasik ve özünde Fransız temasına uygun olarak tasarlanan restoranın, süslü estetiğini ancak modern bir dokunuşla ile sadeleştirmeye karar verdiler. Yemek odasının dairesel tavanında mitolojik bir freskten esinlenen Jouin ve Manku, şeklini yansıtan ve özenli doğasına tezat oluşturan modern ve minimalist bir avize yerleştirmeyi seçti. Katın merkezinde, freskin ve fikstürün hemen altında, başka çağdaş bir ek daha var: L’Office, ekmeği, tereyağı, yağ, likör ve çikolataları bir arada barındıran zarif bir servis istasyonu.

Çağdaş avize ve aerodinamik yapısıyla L’office, krem rengi sandalyeler, basit lacivertli beyazlı masa örtüleri ve parlayan altın rengi, barok benzeri kalıplar yemek odasının zarif bir şekilde süslediği Versailles esinlenerek yapılmış gibi.

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.