Uyumlu Renkleriyle Çocuk Hastanesi Tasarımı

0 4.148
İngiliz tasarımcı Morag Myerscough, Sheffield Çocuk Hastanesi’ni sanatsal tablolara dönüştüren renkli ve aydınlık bir mekan olarak tasarladı.

Odaları çocuklar için tasarlayan Myerscough, belli bir yaş grubuna hitap etmesinden ziyade farklı yaş gruplarındaki çocukları da düşünerek bir tasarım yaptı. Ayrıca ebeveynlerin de vakit geçirmekten mutluluk duyacakları bir yer tasarlama istediğini söyleyen mimar, içinde olmanın güzel hissettiğiniz bir oda tasarlamak istediğini söylüyor. Otizm çocuklar için tasarlanmış odalar ise daha açık bir renk paletine sahip.

Odalar pembe, sarı, yeşil ve mavi tonlar içeren keskin bir palet tasarlanmış ve yeni alanlar, yumuşak ve iç hassaslığa sahip olup formika panellerin arkasına da tıpaları ve telleri gizleyerek klinikteki rahatlığı artırmaya yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Myerscough, tasarımında, tamamı steril ve temizlenmesi kolay ürünler seçti.Myerscough bir röportajında: “Sağlık alanında yaptığım işlerde, hastanelerin sanatsal bir mekana dönüşmesinin olağanüstü olumlu etkisi olduğunu biliyorum. Acımasız ve gri bir odaya girmek, kimseyi iyi hissettirmez. Ama insanların sizinle ilgilendiğini ve sizi düşünüyor olduklarını bilmenizi sağlayan bir odaya girmek sizi mutlu eder ve herkesin kendilerinden endişe duyduğundan ve onların daha iyi olmasını istediğinden emin olur.” dedi.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.