Paris’te Finlandiya Kültürünü Yansıtan Bir Çalışma; KOTI

0 2.187

Tasarımcı Linda Bergroth kısa bir süre önce Paris’teki Fin Enstitüsü’nde yer alan KOTI serisini gerçekleştirdi. Bu çalışma hem sergi hem de Finlandiya’daki yazlık yaşamın sadeliğini anımsatmak amacıyla benzersiz bir deneyim arayan konuklar için yapılmış bir tasarım.

Evin farklı anlamını anlatmayı amaçlayan ve Mobile Home 2017’nin bir parçası olan KOTI, gün boyunca halka açık erişilebilir durumda ve film gösterimleri de dahil olmak üzere, bahar boyunca bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Alanı dolduran altı kabin Airbnb aracılığıyla rezerve edilebilir ve 2 tek, 2 çift kişilik, 1 tek ve gece başına 12 kişiye kadar kapasiteli olan odalar içerir.

Ortak yaşamın önemini anlatmak ve konukları komşularıyla tanışmaya teşvik etmek için ise The Dock isimli bir alan bulunuyor. The Dock, her sabah geleneksel bir Fin kahvaltısı yapılan ortak kullanıma açık bir alandır ve ortak bir duş ve tuvalet bulunuyor. Kabinlerde sadece bir yatak, birkaç lamba ve nevresim, bornoz ve terlik gibi temel eşyalar bulunuyor. Doğal ahşap, dokuma tekstil, basit tasarım ve yumuşak renkler gibi temel Fince unsurların hepsini hissettiren KOTI, Paris’in kalabalığının ortasında sadeliği yansıtıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.