Karton Tüpler Kullanılarak Tasarlanmış Bir Mağaza ‘Aesop’

0 4.956

Los Angeles merkezli mimarlık firması Brooks + Scarpa, LA şehir merkezindeki Aesop mağazasının tasarımını gerçekleştirdi.
Cilt, saç ve vücut bakımı şirketinin ürünlerinin basit tasarımıyla uyumlu olmak isteyen tasarımcılar, alan içinde bulunan duvarlar, mobilyalar ve demirbaşları oluşturmak için karton tüpler kullandı. Los Angeles Moda Sokağının kenarında bulunan mağaza, mevki içindeki moda, kostüm ve tasarım stüdyolarında sıklıkla bulunan boş kumaş tüplerine bir övgü niteliği taşıyor. Doğal mukavva duvarlar ve mobilyalar 1929 yapımı binanın orijinal beton zemininde bulunan tonlara ithafta bulunuyor ve tüplerin dikey yerleşimi sayesinde zaten yüksek olan mekanın daha da yüksek hissedilmesini sağlıyor. Servis masasının tezgahını oluşturan aynı geri dönüştürülmüş kağıttan yapılmış gibi görünen raflar, duvarları ve konsol ürünlerini desteklemek için tasarlanmış. Mağazanın önündeki beş karton borunun karşısındaki dairesel kesikler, her delikte tek bir el kremi ürününe mükemmel uyum sağlayacak şekilde ve kremler, tam olarak hangi krem ​​arıyorsanız bulmasını kolaylaştırmak için renklerle ayrılmış.

Müşterilerin ürünleri test etmesi için kullanılan klasik tarzdaki lavabolar, sıhhi tesisatın görünür olmasıyla mağaza brütalizm akımına da gönderme yapıyor. Mağazanın arkasındaki tezgah, 6 inç uzunluğundaki karton tüplerden oluşuyor ve mukavvanın dokusunu,rengini mükemmel şekilde hissettiriyor. Ayrıca tüplerden yapılmış aydınlatma, ışığın doğal mukavvayla uyumunu göstermek için tezgahın arkasında asılı duruyor. Tezgahın arka tarafında, çekmece ve dolaplar tüplerle kaplanmıştır.

Karton ve geri dönüştürülmüş kağıt kullanarak oluşturulan mekan, sıcak ve davetkâr ve aynı anda modern ve minimal hissettiriyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.