Gezen Mimar | Burj Khalifa At.Mosphere Bar

1 3.451

Merhabalar,

Teknoloji geliştikçe mimarlar mühendisler sınırları zorlamaya devam ediyor. Bugün ise sınırların oldukça zorlandığı bir yapıya göz atacağız ve bu yapının 122. katındaki enfes manzaralı At.Mosphere Bar&Restoran’ ı inceleyeceğiz.

4e79d79b-9944-458f-8bcb-ff6d7c5fa566burjkhalifa-image-2

Burç Halife (Arapça: برج خليفة; İngilizce: Burj Khalifa) Dubai‘de inşası 4 Ocak 2010 tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir.[1] Eski ismi Burç Dubai’dir (Arapça:برج دبي; İngilizce: Burj Dubai). Adını Halife Bin Zayid El Nahyan‘dan almıştır.828 metrelik yüksekliğe sahiptir ve 160 katı kullanılabilir bir yapıdır. Binanın yaklaşık 150. kattan sonra geri kalan katları çelik olarak yapılmıştır. Bu da dünyada ilk defa betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk bina özelliğini kazandırmıştır. Ayrıca binanın cephelerine gelen rüzgâr yüklerini en aza indirmek için binanın hiçbir cephesi düz olarak tasarlanmamıştır. Köşeleri ise keskin değil, dairesel birleşimlerle yapılmıştır.”

Bu özelliklerde dünyanın en yüksek gökdeleninin 122. katına ulaşmak kolay. Asansör ile saniyeler içerisinde 122. kata ulaşıyorsunuz. Tabi kulaklarınız biraz tıkanıyor haliyle. Karşılama bankosunu geçtikten sonra karşınızda tüm Dubai ‘ yi görebildiğiniz bir manzarası olan At.Mosphere ( Atmosfer )

ekran-alintisi

Mekan, restoran bar ve lounge olarak hizmet veriyor. Dilerseniz yemeğinizi yiyebilir, arzu ederseniz bar da vakit geçirebilir ya da cam kenarındaki tekli koltuklarda bir şeyler içebilirsiniz. Manzarayı doya doya incelemek isteyenler için cam kenarlarındaki oturma grupları tavsiyemdir 🙂

a3b35cf831811efc04f49ff615bcc08afa296f89 atmosphere-burj-khalifa-lunch-22

İç mekanda baskın olan parlatılmış( high gloss) lake kaplama ahşap hakim, bunun dışında Dubai mekanlarında görmeye alışkın olduğumuz zemindeki halı, deri oturma grupları hakim. Mekan fazla büyük metrekarede olmadığı için, kapasitesi sınırlı. Ama keyifli vakit geçirmek için Dubai’ de uğranması gereken mekanlardan.lon_gal_1 lon_gal_3

lon_gal_7

Mekana akşam saatlerinde gittiğinizde etkisi tamamen farklı oluyor. İç mekandaki gizli led aydınlatmalar, bar arkası silüetler ve aydınlatmalar ortamdaki malzeme ve renk tonları ile birleşince bambaşka bir deneyim yaşatıyor.

Duvarda ve kolon kaplamalarında kullanılan ahşap modül tavanda devam ediyor. Mekanda dikkatin manzarada olması için fazla canlı renkler yerine daha soft ama kendi içinde iddalı malzeme seçimleri yapılmış.

Gidip görünce manzaranın keyfini çıkarmaktan iç mekanı detaylıca incelemek zor olabilir:) Bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın. Mutlu günler!

 

1 Yorum
  1. Erol Sezer diyor

    BAE de en görkemli yapı…
    ES

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.