Yellow Submarine Kafe Tasarımı / Secondfloor Architects

0 2.407

yellowsubmarine-11

Proje Alanı: Nakhon Ratchasima 30130, Taylan

Proje Yılı: 2015

Mimar: Secondfloor Architects

Fotoğraflar: Ketsiree Wongwan

 

Projenin mimarları anlatıyor:

“Proje, ülkenin en çok ziyaret edilen hafta sonu mekanlarından biri olan Khao Yai Milli Parkı’na oldukça yakın olan Pak Chong bölgesinde bulunuyor. Proje alanının bulunduğu bu tatil kasabasında ise iki farklı tip mimari anlayış hakim; ilki oldukça geniş açıklıklar ve yamaçlardaki kot farklarını kullanarak tasarlanan yapılar iken ikinci tip anlayış klasik Batı mimarisi. Fakat Yellow Submarine bu iki mimari tipi de içermiyor, tasarım başlı başına  farklı.”

yellowsubmarine-16

Tasarım ekibi alanı gördükten sonra bir an önce tasarım ve uygulama aşamasına geçmek istemiştir. Alanın sahip olduğu fiziksel özellikler, manzara, ambiyans, dik yamaçlara dikilmiş ince ağaçlar oldukça etkileyici görünmektedir.

yellowsubmarine-14

300 metrekare alan içinde tasarlanan bahçe, kullanıcıların ortak vakit geçirebileceği rahat bir alan kullanımı için kurgulanmıştır. Bahçenin yanında hafif yamaçta kurgulanan karanlık duvar ise 38 metre uzunluğundadır, duvarın bu şekilde yükseltilmesinin sebebi alanın 1.6 metrelik kot farkını daha çok vurgulayabilmektir.

yellowsubmarine-17

Mekanın dış duvarları şaşırtmalı bir biçimde alanın kendi malzemesi olan taşlar ile örülmüştür. Bu sayede İç mekan tasarımda alanın doğal ışığından daha çok yararlanılmış aynı zamanda mekana estetik bir bakış kazandırılmıştır.
yellowsubmarine-10

Teknik Çizimler:

yellowsubmarine-21

yellowsubmarine-22

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.