Antik Bir Mağaranın Otele Dönüşümü

0 7.909

Güney İtalya’da bulunan Matera şehrindeki mağaralar Paleolitik zamanlardan beri barınma amacıyla kullanılıyor. Abi-kardeş ikilisi Alfredo ve Marina tarafından işletilen Manca Studio bu mağaralardan birini modern bir otele dönüştürmüş.

La Dimora Di Metello Hotel, tarihin ve modernliğin harmanlandığı bir otel projesi. Dört rahat suit, ortak bir alan ve teras bulunduran otel 3,200 metrekarelik bir alana sahip. Mevcut mağara duvarları orijinalliğini koruyor aynı zamanda da boşluğu bölmek ve doğal ışık alımını maksimuma çıkarmak için beyaz duvarlar kullanılmış. Bu beyaz duvarlar ve onlara eşlik eden meşe ağacından yapılmış mobilyalar, mağaranın olduğundan daha hafif ve ferah bir ortam olmasını sağlamış.

italian_hotel_140916_05 italian_hotel_140916_06 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza1Matera şehrinde bulunan mağaralar 1993 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. İlk insanların konut olarak kullanımından sonra 1980’lere kadar iskan amacıyla kullanılmışlar. Daha sonra otel, restoran ve kültür merkezleri olarak kullanıma devam etmiş. Bu otel projesi ise moderniteyi mağara benzeri bir ortamda hissettirmek amacını taşıyor. Ve barındırdığı tüm kombinasyonlar, geleneksel ve çağdaş mükemmel bir karışım oluşturuyor.mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza3 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza5 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza6 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza8 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza13 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza15 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza17 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza21 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza22 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza26 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza30 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza31 mancastudiomateracavehotelphotopierangelolaterza32

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.