Milano’nun Ortasında Dikey Orman : Bosco Verticale

0 2.519

İtalyan mimar ve şehir plancısı Stefano Boeri tasarımı olan Bosco Verticale projesi dünyanın ilk dikey ormanı olma özelliğini taşıyor.

Milano’da inşa edilen dikey bahçe projesi, konutlar ile yeşili bir araya getiriyor. Bir başka deyişle, kent merkezinde etrafı yeşil çevrelenmiş bir yaşam alanı sunuyor. Biri 76, diğeri 110 metre olan iki kule yaklaşık 900 ağaca ve 2000 çeşitli bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Sürdürülebilir konutlar ve kentsel çevre için bir örnek olarak görülen projede, kulelerin her cephesindeki balkonlara küçüklü büyüklü birçok bitki yerleştiriliyor ve yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. Tasarım ekibi bu alanın havadaki kirliliğin etkisini azaltmayı ve kulelerdeki bu bitkisel çeşitlilik ile kuşlar ve diğer hayvanlar için de kentte bir yaşam alanı sağlamayı hedefliyor. Sistem aynı zamanda gürültü kirliliğine bir set olabilecek ve aşırı güneş ışığını gölgelerken oksijen üreten mikroklimatik bir ortam yaratacak.

Bosco Verticale 3

Proje için ağaç seçimi de özel bir süreç gerektiriyor. Bina ile uyumuna ve yüksekliğine göre seçilen ağaç türleri özel olarak ekilip yetiştiriliyor. Tasarım ekibi her mevsimde şehre değişik bir görünüm veren bu projenin bir kent simgesi olacağını düşünüyor.Bosco Verticale 4

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.