Yuvarla gitsin!

0 1.250

rollit_kotsifir

University of Karlsruhe içerisindeki farklı enstitülerin birlikteliğiyle hazırlanmış bir deneysel ev örneği olan Roll It; 360 derece dönebiliyor…Zaten tasarım da ismini buradan alıyor.”Roll it” yani ”Yuvarla”.

Tasarımın silindirik formu ve modüler kimliği minimum hacim içinde değişken bir alan kullanımına imkan sağlıyor.Bu silindirik formlu yaşam alanı;fonksiyonlara göre farklı bölümlere ayrılmış.

rollit3_kotsifir

Yatak ve masadan oluşan bir bölüm var örneğin…Bir de;bir egzersiz silindiri ve mutfak ile lavabonun olduğu bir bölüm.Siz istediğiniz mobilyayı ayarladığınızda ünite o alana sabitleniyor ve kullanıma hazır hale geliyor.

rollit5_kotsifir

Yapısal olarak incelersek,Roll it isimli bu prototip; dört destekli yayı olan bir dış kabuk ve sert ve katı bir iç kabuktan oluşuyor.Dışını saran yarı saydam zar bütün bir form ve reklam verilebilecek bir alan olarak sponsorlara ayrılmış.Bu deneysel silindirik konutun yarı saydam zarına eklenen ahşap çıtalar ise tasarımın çıkış noktası olan ”yuvarlanma” eylemine zemin hazırlıyor.

rollit8_kotsifir

rollit9_kotsifir

Roll it’in iç kabuğu,15 mm kalınlığında destekli yayları saran lamine OSB panellerden oluşuyor.Yan duvarlarda olan yuvarlak açıklıklar yapının içine ışık girmesine imkan sağlıyor.Ve elbette büyük açıklık da bu deneysel yapının ana girişi…

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.