Çiçek Çocuklara Çiçek Gibi Anaokulu

Çiçek anaokulunu "çocuklar çiçektir" sözünden yola çıkarak tasarlandı ve binada saksı çiçeklere yer verilerek yaşanabilir bir cephe tasarlandı.

0 2.937

Oa-lab “çocuklar çiçektir” sözünden yola çıkarak anaokuluna özel, çiçek cepheli yaşanabilir anaokulu tasarladı.

Proje Kimliği:

Mimar : Jungmin Nam

Proje Ekibi : Byungsoo Kim , Jungsoo Seo , Woongjin Byun , Soohyun Kim , Sungjoon Chae

Fotoğraflar: Tüm Resimler © Kyungsub Shin

Yer: Seul, Kore 

İnşaat Tamamlanma : 20 Ocak 2015

Çiçek anaokulu homojen çevresi için renkli bir dönüm noktası sağlamak için tasarlanmış ve çocukların doğa ile etkileşim alanları sağlanmış. Çiçek cephe hemen tanınabilir,sürdürülebilir bir anaokulu tasarımı yapılmış.Jugnim Nam bu proje, eğitim yanı sıra çocuklar ve doğa arasındaki etkileşim için dinamik bir fiziksel ortam sağladığını söylüyor. Merdivenlerin yanında bulunan kaydırak çocuklar için bir oyun haline geliyor. Merdivenlerin altı aynı zamanda daha samimi oyun alanları içeriyor.

Oa Lab firması çiçek anaokulunu tasarlarken içinde bulunduğu mahalleye taze bir nefes olduğunu söylüyor. Anaokulu, gri ve büyük şehirde yaşayan çocuklar için yeşil bir mekan yaratıyor.Okul çatısında enerji üretmek için güneş panelleri kuruldu ve yağmur suyu için bir toplama sistemi yapıldı. Yağmur suyu toplama yeşillikler için su kaynağı yaratarak, tasarıma entegre ediliyor. 

Kaynak: http://oa-lab.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.