Windows 10 ve HoloLens’e Autodesk desteği

0 1.099

2

Autodesk, 3B yazıcı platformu Spark’ın Windows 10 sürümünde yer alacağını duyurdu. İki şirket, 3B dijital modellerin Microsoft HoloLens’le çalışabilir olması için de işbirliğini sürdürüyor.

3B tasarım yazılımı şirketi Autodesk, geleceğin dijital ve fiziki üretim trendlerini hızlandırmak için Microsoft’la gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında, Windows 10 sürümünde açık kaynaklı 3B baskı platformu Spark ile yer alacak. Şirket 3B modelleme yazılımlarını Microsoft’un hibrit gerçeklik ortamı Microsoft HoloLens’e uyumlu hale getirmeyi de hedefliyor.

Windows 10’a 3B baskı desteği

İşbirliğinin ilk adımı olarak Autodesk Spark 3B baskı yazılımının, Windows 10’da yer alması sağlanacak. Bu sayede Windows kullanıcıları en iyi ve güvenilir 3B baskı deneyimine doğrudan erişebilecek ve “katmanlı üretim” (additive manufacturing) sürecini çeşitli yazılım, malzeme ve yazıcı tercihlerine göre kolayca yürütebilecekler. SPARK API’lerini Microsoft geliştirici topluluğuna ücretsiz olarak sunacak olan Autodesk, böylece 3B baskı endüstrisinin erişim alanını ve büyümesini hızlandırmayı amaçlıyor. Autodesk ve Microsoft, 3B baskı teknolojisini daha ulaşılabilir hale getirmeye yönelik ortak hedefleri doğrultusunda 3B Üretim Formatı (3MF) Konsorsiyumu’nun kurucu üyeleri olacak ve standart bir 3B veri paylaşımı ve baskı formatı geliştirmek üzere birlikte çalışacak.

Autodesk HoloLens ile uyumlu çalışacak

İşbirliğinin ikinci adımında Autodesk yazılımları ile yaratılan 3B modellerin, Microsoft HoloLens sanal gerçeklik ortamına yerleştirilmesi hedefleniyor. Maya ya da Fusion 360 gibi Autodesk yazılımları ile gerçekleştirilen dijital modellerin HoloLens’in sunduğu hibrit gerçeklik ortamında görüntülenebilmesini sağlayacak olan çalışma kapsamında, oyun geliştiriciler ve film yapımcıları yeni nesil eğlence deneyimlerini çok daha kolay hayata geçirebilecekler. Tasarımcılar ve mühendisler ise ürün geliştirme sürecinin tasarım aşamasında, tam ölçekli bir modeli dijital olarak görüntüleyebilecek ve üretime geçmeden önce fiziki prototip hazırlamak için gereken ekstra zaman ve maliyetten tasarruf edebilecekler. Gelecekte tasarımcı ve mühendisler, Fusion 360 gibi Autodesk yazılımları ile fikirlerini 3B modellere dönüştürebilecek; modellerini HoloLens’le görüntüleyip Spark uyumlu yazıcılardan 3B baskısını kolayca alabilecekler.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.