Eski bir binanın dönüşümüyle bir imaj oluşturmak

0 2.055

Centra yeni kent ofisi deneyimi / Kohn Pederson Fox

Uluslar arası mimarlık firması Kohn Pedersen Fox Ortaklığı (KPF) tarafından hazırlanan Centra projesi Amerikan Mimarlar Birliğinin Hampshire bölümünün ödülünü kazandı. Dinamik proje konsept olarak şehircilik ile yaşayan landscape’i birleştirmeyi amaçlıyor.

1582

Bunun için krizden yararlanıldı ve mevcut bir binanın kullanılmayan bölümleri sökülerek yeni bir yapı ortaya çıkartıldı. Bu bölümlere yerleştirilen yarı kamusal mekanlar kentin mekansal açıdan zenginleşmesini sağlayacak. 1100 m2’lik üst bölüm, 1600 m2’lik ofis mekanları yeni oluşan yapının kullanım alanları. Bu yöntemler yeniden kullanılabilir hale gelen iş merkezi, büyük bir tasarruf ve sürdürülebilirlik tezini de içinde barındırmakta. Bu çalışmada dış cephe değiştirilirken çelik taşıyıcı sistem güçlendirilerek korunmakta, ilave edilen üç asimetrik kolon ise taşıyıcılıklarının yanı sıra yapının yeni imajını oluşturmakta.

Yapı aynı zamanda yeni kampus projesi için bir giriş kapısı sağlamakta, yapının orta kısmında oluşan meydan ise kentsel yaşantının gelişmesine katkı sağlamakta.

4219

5198

7159

3246

 

Kaynak:Archdaily

Çeviri:Mimdap

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.