20. Yüzyılda İnşa Edilen Bir Kilisenin Modern Bir Ofise Dönüşümü

Mimarlık stüdyosu TDO Londra'daki kullanılmayan bir kilise salonunu, yüksek tavanlara ve modüler mobilyalara sahip çok yönlü ofislere dönüştürdü.

0 2.244

Ofis, 1931 yılına dayanan eski bir kilise salonunun içindeki Southwark ilçesinde yer alıyor. 231 metrekarelik mekan, yeni açık plan çalışma alanının tasarım odaklı mülklerin satışında uzmanlaşmış The Modern House firmasına yardımcı olmasını amaçlıyordu. Bugüne kadar firma çalışanları, ödüllü stüdyo Assemble tarafından tasarlanan ahşap mobilyalara sahip Londra’daki bir ofisin dışında çalışıyorlardı. “The Modern House hızla büyüyordu ve Islington’daki önceki çalışma alanımızı fazlasıyla aşmıştı. Binanın orijinal Crittall pencereleri ve yüksek tavanlarıyla binanın doğasına çekildik ve bunu aslına çevirip tekrar yaşamasına izin vermek için bir fırsat olarak gördük.” diyor mağaza müdürü Gibberd.
Yerel stüdyo TDO’nun, bitişik kilisenin yıkılmasından bu yana büyük ölçüde dağınıklığa düşmüş olan salonun yenilenmesi için projeye çağırılmasıyla proje başlamış. Gibberd ve ekibi ofisin, partilere, görüşmelere ve sergilere ev sahipliği yapabilmesi için çok yönlü olması gerektiğini ve ayrıca personel için yoga ve film gösterimleri gibi boş zaman aktivitelerine de uyumlu olması gerektiğini belirtmişti. TDO, salonun çift yükseklikli odalarından birinde modüler bir masa sistemi oluşturmak için 3B modelleme sistemini kullandı. Bu masa sistemi duvarlardan sökülebilen ve farklı ofis veya etkinlik gereksinimlerine uyacak şekilde çeşitli masa oluşumları halinde düzenlenmiş bir seri siyah renkli Valchromat panellerden oluşuyor. Bu odadaki diğer yüzeyler ise beyaza boyanmış ve orijinal parke zeminler restore edilmiş. Asma bitkiler de tavanın merkezindeki metal ızgaradan aşağı doğru sarkıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.