Deniz Maskeleri 3B Baskı Parça İle Solunum Cihazına Dönüşüyor

Spor malzemeleri perakendecisi Decathlon, kuzey İtalya'daki hastanelere şnorkel maskelerini geçici solonum cihazlarına dönüştürerek koronavirüs ile mücadeleye katkıda bulunmaktadır.

Spor malzemeleri perakendecisi Decathlon, kuzey İtalya’daki hastanelere şnorkel maskelerini geçici solonum cihazlarına dönüştürerek koronavirüs ile mücadeleye katkıda bulunmaktadır.

İtalya’daki doktorlar tarafından onaylanan tasarımcı Isinnova’nın fikri, mevcut şnorkel maskelerine kolayca sığabilecek bir 3D baskılı bileşen tasarlayarak Decathlon ile işbirliği yaptı. Onları ülkedeki Covid-19 salgını hastalarına yardım etmek için kullanılabilecek etkili solunum cihazlarına dönüştürdü.

Charlotte Valve olarak adlandırılan bu bileşen, Isinnova’nın web sitesinde kullanıma sunuldu ve kullanımı ücretsiz. Valfin ticari olarak üretilmemesini ve kâr amacıyla satılmamasını sağlamak için patent başvurusunda bulundular. Hastaneler, klinikler ve tıbbi personelin hayat kurtaran teknolojiye ücretsiz olarak erişebilmesini sağlamak için patent herkes için ücretsizdir. Decathlon, Charlotte Valve moduyla güçlendirilen tüplü maskeleriyle hastanelere tedarik etmek için Lombardiya’daki doktorlarla kapsamlı bir şekilde işbirliği yapıyor.

Yedeklemek için 3D yazıcıya sahip bir tasarımcıysanız, 3D dosyaya erişmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklamanızı öneririz. Bu bileşenleri doğrudan yazdırabilir veya çeşitli markalardaki farklı şnorkel maskelerine evrensel olarak uyacak şekilde üretebilirsiniz.

Tasarımcılar, 3D dosyayı buradan indirebilirsiniz.

Çalışmayla ilgili dosyaya da buradan ulaşabilirsiniz.

Tasarımcı: Isinnova S.R.L.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.