Çin’in Zhejiang Eyaletinde Orman İçerisinde Bir Kütüphane-Otel Tasarımı

Atelier Tao + C Çin'in Zhejiang Eyaletindeki cam duvarlı bir kapsül otel için bambu kitap raflarıyla bir kütüphane ve yaşam alanları tasarladı.

0 336

Dağlarla çevrili Qinglongwu köyündeki otel , sırlı bir üçgen uç uzantısıyla eski bir rammed-toprak yapısının içine inşa edilmiş. Yarı saydam oluklu plastik panellerle kaplı ahşap bir ek bölüm ise dış cepheden dışarı doğru taşıyor.
Otelle aynı yükseklikte olan sırlı üçgen ekleme alan, lobiyi ışıkla dolduruyor, bu da merkezi bir cepheden batı ucundaki bir okuma alanına doğru kaydırıyor.
Atelier Tao + C , mevcut yapısal kabuğunu, kütüphane ve yaşam alanı olarak iki kata çıkabilen üçlü bir alanın içine yerleştirilmiş ve bir dizi yatak odası ile doldurmuş.
Çelik merdivenler farklı katları birbirine bağlarken bu katlar,20 yatak odası ve erkek ve kadın konuklar için ayrı alanlara ayrılmış iki ortak banyo barındırıyor.
Binanın içini ve dışını kaplayan kitap rafları yerel materyal olan bambudan yapılmıştır.
Atelier Tao + C, raflarda durmak ve okumak için bir dizi yol ve yer yaratmak üzere tasarıma ek merdivenler eklemiş. Tasarımcılar, mekanı
Aslında dağlarda insanların kıvrılma, yükselme, durma, okuma, gözetleme ve dinlenme anlarının ortaya çıktığı yollara oldukça benzetmeyi amaçlamış.
Kapsül yatak odalarındaki pencereler, kitap raflarının tek bir bölümünü çerçevelemek üzere hizalanmış ve alan boyunca bir dizi görünüm oluşturulmuş.

Dış cephe tadilatı, iç mekandaki değişiklikleri yansıtıyor. Ve cephe boyunca noktalı bir dizi küçük, ahşap çerçeveli açıklıklar konumlandırılmış.
Çatının saçaklarının altında yeni bir kat camı ve zemin seviyesinde bir oturma alanına açılan bir dizi katlanır pencere bulunuyor.
İç mekanda ise binanın orijinal ahşap çatısı açıkta bırakılmış ve otelin üst seviyelerini aydınlatmaya yardımcı olmak için çatı pencereleri yerleştirilmiş.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.