Okumayı Teşvik Etmek İçin Kitap Pavyonu: BookWorm

Hint mimarlık stüdyosu Nudes, çocuklar ve yetişkinler arasında okumayı teşvik etmek için kıvrımlı BookWorm pavyonunu tasarladı.

0 1.333

Hint mimarlık stüdyosu Nudes, çocuklar ve yetişkinler arasında okumayı teşvik etmek için kıvrımlı BookWorm pavyonunu tasarladı.

Pavilion, kütüphanelerin, okulların ve müzelerin potansiyel olarak göz korkutucu veya erişilemez alanlarını yansıtmak yerine herkese açık “eğlenceli ve davetkar bir alan” olarak tasarlandı. 35 metre uzunluğundaki köşk, müze bahçelerine doğru ilerliyor.

Merkezi bir yolun her iki tarafında dalgalı formlar oluşturmak için dışa doğru uzanan ahşap merdivenlere dayanan iki basit, modüler yapıdan yapılmıştır.

Yaklaşık 3.600 ahşap bileşenden inşa edilen bu merdivenler, hikaye bahçeleri için hem raf hem de oturma alanlarını barındırıyor ve müze bahçelerinde eşsiz manzaralar sunarken yaklaşık 12.000 kitap için yer sağlıyor.

Altta, benekli gölgelik alanlar, pavyonun “içten dışa” deneyimlenmesini sağlayarak daha samimi ve tenha okuma alanları yaratan kitap rafları tarafından oluşturulur.

Bir hafta içinde yerinde inşa edilmeden önce prefabrik hale getirilen modüler tasarım, pavyonun Hindistan’daki farklı sahalarda sökülmesini ve yeniden inşasını kolaylaştırmak için yaratıldı.

Pavyon, Aralık 2019’a kadar CSMVS Müzesi bahçelerinde sergilenecek. Daha sonrasında kitaplar ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacak.

 

Proje bilgisi:

Mimar: Nudes

Tasarım ekibi: Nuru Karim (Kurucu ve Tasarım Asıl Nüleri), Aditya Jain, Dhruval Shah, Salai V, Jenish Merchant, A Aravind, Supriya Dubey

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.