Mandalinadan Esinlenilen Tabure Tasarımı: Tangerine Stool

Şilili tasarımcı Lorenzo Vega tarafından tasarlanan Tangerine Stool,, bir mandalinanın radyal modülasyonu ve eğriliğinden esinlenen modüler bir taburedir.

0 1.284

Şilili tasarımcı Lorenzo Vega tarafından tasarlanan Tangerine Stool, bir mandalinanın radyal modülasyonu ve eğriliğinden esinlenen modüler bir taburedir. Basit tasarım sadece altı adet kavisli ahşap kullanılarak oluşturuldu. Bunlar daha sonra ip kullanılarak birbirine bağlandı. Tutkal veya vida kullanılmadan tutan parçalardan oluşur.

Fikir, doğru şekilde uygulandığında tasarım problemlerini çok verimli bir şekilde çözebilecek yapıya ve estetik niteliklere sahiptir.  Mandalina tabure, tüm parçalarının eşit olması nedeniyle üretiminde daha fazla verimlilik sağlamak için geliştirilmiştir.

Hafif ahşap ve beyaz ip kombinasyonu, birçok farklı ortama sığma potansiyeline sahip basit, minimal bir parça oluşturur. Tabure modülasyonu ayrıca depolama ve ambalajlamayı da kolaylaştırır. 6 parçanın hepsi birbirine sığarak hacmini azaltır ve taşınmasını kolaylaştırır.

 

Proje Bilgisi:

 

Proje Adı: Tangerine Stool

Tasarım: Lorenzo Vega


Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.