Doğal Işığı Tüm Eve Yaymak: Light Falls

Flow Architecture, Kensington'daki Viktorya dönemi konutun iç mekanına doğal ışığın tüm katlara  yayılması için merdiven boşluğuna ahşap çıtalarla tasarım yaptı.

0 854

Flow Architecture, Kensington’daki Viktorya dönemi konutun iç mekanına doğal ışığın tüm katlara  yayılması için merdiven boşluğuna ahşap çıtalarla tasarım yaptı.

Light Falls olarak adlandırılan proje, doğal ışığı en üst düzeye çıkarmak için 19. yüzyıl teras sorunun yeniden modellenmesini içeriyordu. Abingdon Koruma Bölgesi’ndeki konumu nedeniyle, binada yapılacak herhangi bir müdahalenin en az etkiye sahip olması gerekiyordu.

Bir şelale şeklinde çizim yapan merkezi ışık alanı, tavanlar için eğrilmiş çıtalardan tasarlanan ahşap açıklıklarla sahiptir.

Gün ışığının binanın ortasına dikey olarak tasarlanan basamaklı etkisi, iç mekanları canlandırarak iç ve dış mekanlar arasındaki sınırları çözmektedir.

Zemin kat alanı tamamen camlı bir korkulukla çevrili bir yaşam alanı tarafından gözden kaçırılan geniş bir yemek ve mutfak alanına verilmiştir. Light Falls evin merkezini oluştururken, bitişik bir spiral merdiven dolaşım sağlar

Üst katlarda, yatak odalar daha tenha yerlerde çıtalı ahşap açıklık tarafına bakar ve gizliliği korurken ışığa da izin vermektedir.

Evin beyaz iç mekanları, kavisli ahşap raflar ve merdivenin akan formunu yansıtan grafik tasarımlarla yönlendirilmiş duvar bölümleri gibi bir dizi elemanla tamamlanmaktadır.

Proje bilgileri:

Mimar: Magrits Ile Flow Mimarisi

Proje Ekibi: Vincent Nowak, Annarita Papeschi (Flow Mimarlık), Maria Grazia Savito (Magrits)

Müşteri: Özel

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.