Toronto’da Bir Konut Projesi ‘Untitled’

Toronto merkezli müzisyen ve moda tasarımcısı Pharrell Williams'ın IBI Group ve U31 ile birlikte üzerinde çalıştığı iki kuleli konut hakkında yeni ayrıntılar kamuoyuna sunuldu.

0 1.067

İlk olarak iki binanın dış cephelerinin diagonal balkonlarla detaylandırılacağı görülüyor. IBI Group baş mimarı Mansoor Kazerouni, ekibin Williams’ın Gust of Wind şarkısındaki ses dalgalarından şekiller oluşturmak için parametrik tasarım araçları kullanarak balkonları tasarlamış. Kazerouni, “Konsepte oldukça erken bir zamanda ulaştık, Pharrell ile gerçekten bir şey ifade eden bir şarkı seçmek için çalıştık ve bu fikri hayata geçirdik.Şarkıyı aldığımızda, akıcılığı sağlayacak en doğru notaları bulmak için çok fazla test ve yineleme yapıldı. Ve sonucunda güzel olan şey, binanın etrafında dolaşırken, iki cephenin aynı olmaması oldu.” sözleriyle konsepti açıklıyor.

 

Untitled Residences, kentin şehir merkezi Yonge ve Eglinton’da inşa edilecek ve stüdyo dairelerden üç yatak odasına sahip dairelere kadar 751 apartman süiti içerecek.Williams ayrıca konut binası içinde dekor geliştirmek için iç mimari tasarım stüdyosu U31 ile birlikte çalışmış. 3D projeler bol miktarda açık tonlu taş kaplama ile karanlık iç mekanlar gösteriyor. Renk ve doku paleti, doğal malzemelerle dengelenmiş daha koyu tonları vurgulama konusunda oldukça benzersiz ve gerçekten etkileyici ortamları yaratmak için bir araya geliyorlar. Örneğin, lobinin duvarları ve zemini kömür taşıyla kaplanırken ayrıca bir şelalenin pencerelere bakan duvarlardan birini aşarak verandaya akacağını gösteriyor.

Tasarımda amaçlanan su binada olduğu gibi hareket ederken, insanlara yenilenen sürekli bir hareket akışını aktarmak. Tesisler, içeriden dışarıya uzanan ve 20 metre boyunda ( iç mekanda dokuz metre boyunda) su özelliğini karşılayacağı uzun bir yüzme havuzuna sahip bir sağlıklı yaşam merkezi içerecek. Aynı zamanda tesise bir yoga stüdyosu, ortak çalışma salonu, sinema salonu, fitness merkezi ve çocuk kulübü de dahil edilecek.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.