3 Boyut Baskılı Evlere Sahip Bir Mahalle

Güney Meksika'da dünyada bir ilk gerçekleştirerek 3 boyut baskılı evlere sahip bir mahalle oluşturuldu.

Güney Meksika’da dünyada bir ilk gerçekleştirerek 3 boyut baskılı evlere sahip bir mahalle oluşturuldu. Icon ve Echale ile ortaklaşa oluşturulan Vulcan II projesi, 33 metrelik devasa bir 3D yazıcı kullanarak ilk birkaç evini başarıyla basmıştı

Her biri 500 metrekarelik, tek katlı Vulcan II evlerinin çatıları, pencereleri ve iç mekanları tamamlandı ve bir kez tamamlandı. Tabasco’da yer alan proje, dünyadaki en fakir topluluklar için uygun fiyatlı konutlar sunmaya yardımcı olabilecek inşaat süreçleri konusundaki yeni öykü deneylerinin bir parçası.

2014 yılında bu yol gösterici prensip altında kurulan “New Story” o zamandan Beri Haiti, El Salvador, Bolivya Ve Meksika’da 2.700’den fazla ev inşa etti. Geleneksel yapıya sahip felaketlere cevap vererek, yeni teknolojinin daha etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olabileceğini savunuyor. Bu nedenle zorlu koşullarda çalışacak kadar güçlü bir 3D yazıcı geliştirmek için 2017 yılında inşaat teknolojisi şirketi simgesiyle ortak oldu.

İçlerinde yaşamayı seçen aileler, yedi yıl boyunca sürecek olan yaklaşık 400 Meksika Pesosu (aylık yaklaşık 20 ABD Doları) tutarında sıfır faizli, sıfır kar ipoteği alacaklar.

Vulcan II adı verilen evler için 3B yazıcı, kırsal yerlerde yaygın olan kısıtlamalar altında çalışmak üzere tasarlandı.

İç kısımda iç kısım iki yatak odasına, oturma odasına, mutfağa ve banyoya bölünmüştür. Her evde elektrik ve su bağlantı elemanları ile birlikte gelir, ayrıca dışarıda yemek için küçük bir sundurma alanı içerir.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.