Buenos Aires’te 18 Metrekarelik Bir Köşe Daire Tasarımı ‘El Camarin’

Arjantinli stüdyo IR Arquitectura, 1950'lerden kalan Buenos Aires'teki bir binanın köşesini, küçük bir daireye dönüştürdü.

0 2.061

Gömme mobilyalar ve kafesli bir balkon kullanılan El Camarin olarak adlandırılan yenilenmiş daire, Arjantin’in başkentinin kuzey-orta kesimindeki bir mahalle olan Charcarita’da yer alıyor. Orta yüzyıldan kalma bina farklı alanlara ayrıldıktan sonra oluşan ve boş kalan üçgen bir bölümü kaplıyor. Ana binanın sokak köşesi kavisli ve bu da daireye alışılmadık bir hava katıyor.Bu küçük apartman, Chacarita mahallesinde 1950’lerde inşa edilen bir mülkün parçalanmasının ürünü ve yeni köşe tasarımıyla yanından geçenlerin meraklı bakışlarına maruz kalıyor. Bu sıra dışı ortamdan en iyi şekilde yararlanmak için firma, binanın ön tarafını, 18 metrekarelik bir alana ilave yedi metrekarelik bir alan ekleyerek, kavisli bir terasla genişletmiş. Bu şekilde kavisli beyaz kafes bölümleri iç mekana sokak manzaraları sunuyor ve sakinlerin mahremiyetini korurken bol miktarda doğal ışığa izin veriyor. Benzer kafesli bir dizi balkon da, mimarlık firması Adamo-Faiden’ın kentte kısa bir süre önce tamamladığı bir beton kulenin yanında yer alıyor.

El Camarin’de ahşap çerçeveli katlanır cam kapılar daha sıcak havalarda kullanmak için dairenin arkasına açılıyor. Firma, “Aralıklı muhafazaların birleştirilmesi yeni bir cihaz, yaz aylarında dairenin kullanımını genişletebilen ve kış aylarında daralabilen bir diyafram sunuyor” diyor. İçerideki küçük ve düzensiz alandan en iyi şekilde yararlanmak için IR Arquitectura, aralarında oturma odasına hizmet veren diğer iki duvar için gömme mobilyalar tasarladı. Bir tarafta banyoyu arkasına saklayan küçük bir mutfak bulunuyor. Dairesel mavi kollu beyaz kapılar, buzdolabı ve çamaşır makinesini ortaya çıkarmak için açılırken, diğerleri ise yemek masası olarak kullanılabilen bir masa oluşturacak şekilde katlanabiliyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.