Çevresiyle Uyumlu Bir Şekilde Oluşturulmuş Parametrik Bina

Omni View Design tarafından tasarlanan One Kleomenous son teknoloji tasarım, inşaat teknikleri ve teknolojilerine dayanarak oluşturuldu. Omniview'in sunabileceği yüksek kaliteli, özel hizmetlerin gücünü, güzelliğini ve işlevselliğini taşıyor.

0 2.558
Omni View Design tarafından tasarlanan One Kleomenous son teknoloji tasarım, inşaat teknikleri ve teknolojilerine dayanarak oluşturuldu. 

Bir mimarın en büyük sorumluluğu, ister doğal ister yapay olsun, çevresiyle uyumlu bir şekilde oluşturulmuş binalar tasarlamaktır. Bu nedenle çevre doğal olduğunda, bina doğal güzelliği, sert formlarla, manzarayı delerleyenlerle, ve tarla ve toprağın yerli maddeselliğinin yanında uygun şekilde oturamayan yapay malzemelerle tasarlanmamalı. Fakat çevresi şehir olduğunda, toplumsal estetiğe saygı duyulmadan, bina, çağdaş materyallerin ve formların modernliğini kabul etmelidir. Yani bir bina ve inşa edilmemiş bir bina arasındaki o eşik üzerine inşa edildiğinde ne olur?  Bir şehir binası olmak için yeterince çağdaş olmalı, fakat en önemlisi, bitişik, el değmemiş araziyle uyumlu bir şekilde harmanlanmalıdır. Kleomenous binasında ise durum böyledir.

Yatırımcılar ve mimarlar, Lycabettus’un güzel tepesi için hayranlık duyduklarını, yenilikçi bir yapı tipolojisinin tasarlanmasında da teşvik eden itici güç olmuştur. Yukarıda belirtilen hibrit estetik meselesi, iki ana yörüngeyle ele alınmıştır: tasarım dili ve malzeme seçimleri. Ekip tarafından, cepheye yönelik stratejilerini geliştirmek için bina konumlandırma, yönlendirme ve fonksiyonlar dikkatle incelenmiş. Şehirdeki binalarndan referansla, şehrin en popüler materyallerinden biri olan düz sıva kullanılmış. Arsanın orman ucunda, neredeyse ormanların ağaçlarıyla ve tarlalarıyla dokunulan kederli balkonların sert hacimleri, tepenin akışkan formlarına uyum sağlamak için geometrik olarak manipüle edilmek zorundaydı. Dahası, binanın hacminin güney tarafı doğrudan güneş ışığını filtreleyecek ve binanın enerji verimli çalışmasını sağlayacak bir kaplama sistemine ihtiyaç duyuyordu.

Lycabetus ile ilgili maddeleri araştırarak ilham alınırken, tepenin eski bir topoğrafik haritası dikkatimizi çekti. Topoğrafik harita kontur çizgilerinin doğal estetiği, mimarlık metaforumuzun kaynağıydı; bloklu balkon formları arasında doğal geçiş geçiş hacimleri atayarak dijital olarak bir cephe peyzajı oluşturduk. Daha sonra kaplama sistemi üyelerimizin oluşturulmasında çok sayıda bölüm halinde dilimledik. Binaya ekstra hacim eklemedik ancak mevcut olanları doğal görünümlü bir geometri oluşturmaya birleştirdik.

Travertino mermeri seçimi tüm Lycabettus’un istinat duvarları için ana yapı taşı olan karakteristik bej taşların rengiyle eşleşen bir malzemeye ihtiyaç doğdu. Mermer kendi içinde bir taştır, sadece manipülasyonunda daha fazla esneklik sağlayan bir taştır. Travertino, renk açısından mükemmel bir eşleşmedir, aynı zamanda gözenekli yapısı nedeniyle yapay olmayan durumunu çok yoğun bir şekilde ileten bir malzemedir. Dahası, 70’lerin modernist tarzı apartman dairelerinin gelişmesi için çok popüler bir materyal. Ekibi, aynı zamanda kentsel dokuya bağlayan, bitişik binada kullanılmıştır.

İç yapı rengi, toprağın rengine uyacak şekilde özenle seçilmiştir. Cam korkuluklar ekstra yansıtıcı olacak şekilde seçilmiştir ve böylece gökyüzünün ve etrafındaki ağaçların görüntüsünü taşırlar. Genel olarak, tüm binanın malzeme paleti, Attika’nın yerli manzarasının doğuştan gelen estetik anlayışını ifade etmek için tasarlanmıştır: toprak, taş ve gökyüzü. Şehrin birleşik hacminin doğal bir devamı, bitişiğindeki bakir toprakların son derece güçlü bir şekilde çağrıştıracağı, geçiş neredeyse fark edilmeden gider.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.