Tayland’da Fattstudio Tasarımı Bir Japon Restoranı “Dondon”

Fattstudio, Bangkok'ta şirketlerin çalışanları ve halkla ilişkiler departmanı çalışanları için kaliteli yemekler sunmayı amaçlayan bir Japon restoranı tasarladı.

0 474

Restoran, uzun bir giriş koridorunun yanında yer alan açık bir mutfağa sahip. Girişin şiddetli yağmurdan korunmasını sağlamak için tasarlanmış delikli bir alüminyum cephe ile doğal havalandırma kolaylaştırılıyor ve mutfaktaki ısı azaltılıyor. Bangkok’lu mimarlar, karmaşık bir mekan çözümlemesi yapmayı amaçlıyorlardı. Ve bu mekanlar birbirine düzgün bağlanmayan üç evden oluşuyordu. Aynı zamanda ayrı bir kahvehanenin bir parçası olan ve sadece bir birimle erişilen arka tarafta açık bir avlu vardı. Yeni mekan, avludaki kafeye erişimi daha görünür hale getirmeyi ve ana girişi, restoranın girişine doğrudan bağlayan bir iç koridordan yönetmeyi amaçlıyor.
Fattstudio, yeni malzemeler ve dokular kurmak için açık plan zemin alanı ve yeni mahalleri belirlemek amacıyla iki sıra evin içini yıktı. Ünitelerin çatıları da birbirine bağlanarak, güneş ışığının içeriye girmesine izin vermek için bazı parçalara bir polikarbonat çatı paneli monte edildi. Geçtiğimiz on yılda birçok değişime sahne olan bir bölgede yer alan Dondon, son zamanlarda ortaya çıkan çok sayıdaki restoran ve bardan uzak durmasını sağlayacak benzersiz özellikler ile Bangkok’ta yerini alıyor.

Abone olarak haberlerimizden anında haberdar olun.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.