3B Baskılı Betondan Dokunmuş Banklar

Berlin merkezli tasarım firması Studio 7.5, Parisli 3B baskı uzmanları XtreeE ile bir dizi sürekli baskılı beton banklar oluşturmak için işbirliği yaptı. Üç dış mekan bankı, XtreeE'nin altı eksenli 3B baskı robotunu içeren beton ve kilden hassasiyetle baskı yapabilen teknoloji ve ekipman kullanılarak basıldı.

0 1.587
Berlin merkezli tasarım firması Studio 7.5, Parisli 3B baskı uzmanları XtreeE ile bir dizi sürekli baskılı beton banklar oluşturmak için işbirliği yaptı.

Üç dış mekan bankı, XtreeE’nin altı eksenli 3B baskı robotunu içeren beton ve kilden hassasiyetle baskı yapabilen teknoloji ve ekipman kullanılarak basıldı.

Studio 7.5, daha önceki projelerde diğer 3B baskılı materyallerle çalışmıştı, ancak hiçbir zaman beton ile çalışmadılar; XtreeE ise malzeme ile yoğun bir şekilde çalıştı.

Beton, robot kafası tarafından alternatif katmanlar halinde baskı yapmakta, sürekli salınan bir dalgada hareket etmekte ve tabakaları yavaşça oluşturmaktadır. Bu hareket, dokuma desenini yaratır.Tasarımcılar, 3 boyutlu baskılar yaparak, sadece bir kalıp kullanarak çok pahalı ve zorlayıcı olabilecek desenler yaratabildiler.

Banklar, kalıp formları ile gerekli olan miktara kıyasla minimum miktarda beton kullanılarak inşa edilir ve bu da beton üretimi sırasında oluşan karbon emisyonlarını azaltır.

Bank aynı zamanda sağlam betona sahip olabileceğinden çok daha hafiftir ve desen bankın estetiğinde önemli bir rol oynar.

Tasarımcılara göre, dokuma deseni özellikle banklar için geliştirildi ve daha önce kullanılmadı. Bankın piyasaya sürülmesinden bu yana, malzeme XtreeE ile çalışan diğer sanatçılar ve şirketler tarafından istihdam edildi.

Bu banklar, Herman Miller markasıyla uzun süredir devam eden ilişkisi ile tanınan Studio 7.5 tarafından yapılan özel yapım sokak mobilyalarından oluşan bir koleksiyonun bir parçasını oluşturmaktadır.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.