Kolyeden İlham Alınarak Tasarlanan Zincir Aydınlatma Sistemi

İtalyan markası Flos, Milan Tasarım Haftası'nda markanın alanı için Londra merkezli tasarımcı Michael Anastassiades tarafından aydınlatma düzenlemeleri tasarladı. Hafif bir heykel ve bir endüstriyel tasarım nesnesi arasındaki düzenlemeler, tek veya çift bağlantılı avizeler olarak çoklu bileşimlerde birleştirilebilen, geometrik led elemanların modüler bir sistemidir.

0 1.713
İtalyan markası Flos, Milan Tasarım Haftası’nda markanın alanı için Londra merkezli tasarımcı Michael Anastassiades tarafından aydınlatma düzenlemeleri tasarladı. Hafif bir heykel ve bir endüstriyel tasarım nesnesi arasındaki düzenlemeler, tek veya çift bağlantılı avizeler olarak çoklu bileşimlerde birleştirilebilen, geometrik led elemanların modüler bir sistemidir.

Anastassiades’in modülleri elektriksel ve mekanik olarak kolayca sabitlenir, büyük bir ışık zincirinin dramatik etkisini yaratmak için mükemmel bir şekilde dengelenir. Her kombinasyon, teknik desteğe gerek olmadan, farklı bir düzen, tip veya öğe sayısı ile her zaman değiştirilebilir.

Michael Anastassiades: “Aydınlatma tasarımı ve mücevherat arasında var olan paralelden her zaman çok etkilendim. Her bir parçanın insan ölçeğiyle nasıl bağlantılı olduğunun basit bir gerçeğinden yola çıkarak: Biri vücut üzerinde giyilmek üzere tasarlanmışken, diğeri birisinin kapladığı alanı süslemek için yapılır. Küçük bir şeyin hassas doğasının mekânsal olarak nasıl tercüme edilebileceğine ve hala malzemelerin sunulduğu şekilde kıymetini korumayı nasıl başarabileceğine meydan okuyorum. Boyun kısmına takılan bir zincirden tavana asılan bir ışık olarak yeniden tasarladım.Müşterilerin istedikleri düzenlemelerin çok ötesini seçmelerine izin vermek için, flos kendi lambayı kolayca oluşturmanıza yardımcı olan bir çevrimiçi hizmet olan “düzenlemeler yapılandırıcısı” nı başlattı. Sadece kullanmak istediğiniz parçaları ekleyerek, avizenizin boyutu ve ağırlığı ile birlikte bir 3D model elde edeceksiniz.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.